Foto: DELFI
Pirmdien, 5. oktobrī, savu 30. dzimšanas dienu svin dziedātāja Liene Greifāne (attēlā), kuru Latvija savulaik iepazina kā Candy. Gadu gaitā nomainījusi dažādus tēlus un skatuves vārdus, Liene nav zaudējusi savu unikālo skanējumu un fanu mīlestību, turklāt viņa ir viena no retajām jaunajām māksliniecēm, kurai izdevies apvienot aktīvu muzicēšanu ar bērnu audzināšanu.

Liene uz lielās skatuves jau ir vairāk kā desmit gadus. Mūziķe kļuva pazīstama kā dumpīga sarkanmate ar skatuves iesauku Candy pēc dalības 2004. gada TV šovā Fabrikas Muzikālais Teātris. Šovā viņa ieguva otro vietu.

Pēc lieliskā starta Fabrikas Muzikālajā teātrī Liene mazliet pazuda no mūzikas, lai laistu pasaulē dēlu Sebastianu Matiasu. Pēc dēliņa piedzimšanas viņa atgriezās mūzikā ar jaunu enerģiju nu jau kā blondīne. Ar labiem panākumiem Liene startēja vairākos pašmāju šovos, tostarp Zvaigžņu lietus un Dziedi ar zvaigzni.

2011. gadā Candy rebrendingojās par LieneCandy un kā Latvijas pārstāve piedalījās jauno izpildītāju konkursā Jaunais vilnis, iegūstot 8. vietu.

2014. gads Lienei bija lielo pārmaiņu gads. Gadu viņa uzsāka paziņojot, ka turpmāk uzstāsies ar savu īsto vārdu, zīmolu Candy atstājot pagātnē. Jūnijā Liene apprecējās ar uzņēmēju Igoru Lipaju, kurš pēc kāzām pieņēma sievas uzvārdu, bet augusta sākumā pasaulē nāca abu kopīgais dēliņš Kristofers.

Liene ir izcils pierādījums tam, ka, ja labi grib, var savienot visu. Desmit gadu laikā viņa ir ne tikai ierakstījusi neskaitāmus paliekošus hitus, starp kuriem spēcīgākie ir Rīts ir tālu vēl, DJ sirds, Ir nakts un Latvija, bet arī piedalījusies teju visos lielākajos pašmāju TV šovos, guvusi popularitāti ārpus Latvijas robežām un paralēli tam visam vēl laidusi pasaulē divus dēlus, kuriem ir mīļa un gādīga mamma.

Karjeras sākumā Liene bija īsta dumpiniece - viņa šokēja ar tam laikam trakiem tetovējumiem, pēkšņi noskujot matus un atļaujoties darīt to, par ko citi tikai domā. Nu Liene kļuvusi mierīgāka - viņa iedvesmo citas Latvijas mammas, bet uz skatuves mirdz kā īsta dīva.

Liene pazīstama arī ar īpašu attieksmi pret saviem faniem. Sociālajos tīklos viņa regulāri informē atbalstītājus par savas dzīves norisēm un atbild uz visiem fanu jautājumiem.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!