Foto: F64

Laikā, kad tikko sākusi strādāt jaunā valdība un notiek sarunas par dažādu nodokļu celšanu, budžeta "cirpšanu" un citiem sāpīgiem jautājumiem, pašmāju pazīstamā dziedātāja Olga Rajecka (attēlā) sarunā ar izklaide portālu Mango norādīja, ka brīdī, kad citi "treknajos gados" ņēma kredītus, viņa nekad neesot dzīvojusi pāri saviem līdzekļiem.

Uz jautājumu, vai esošā situācija valstī ir latviešu pašu vaina, ko izraisījusi lētticība, akli paļaujoties uz politiķu solīto, vai tomēr pie varas esošo cilvēku kļūda, Rajecka atbildēja, ka cilvēki jau vienmēr ir gribējuši dzīvot labāk.

"Esam apmuļķota tauta. Cilvēki ticēja solījumiem, ņēma lielus kredītus, iekārtoja un pirka īpašumus... Par šo cilvēku kļūdām mums šobrīd jāmaksā," viņa teica.

Dziedātāja uzskata, ka visbaisākie brīži "trekno gadu" laikā bijuši tie, kad varēja noraudzīties uz daudzu sfēru pārstāvju rīkotajām dzīrēm. "Dzīres ir pagājušas, tagad par to arī raudam," skumji noteica Rajecka un piebilda, ka Latvijā jau vispār esot maz godprātīgu cilvēku.

Skatuves māksliniece pauda uzskatu, ka, ņemot vērā to, ka latviešu tauta visos laikos daudz cietusi, "latvieši pārāk bieži noliek to, kas ir labs". "Jo mazāk apskaudīsim viens otru, jo sirsnīgāki, labestīgāki un patiesāki mēs kļūsim," - tāda ir dziedātājas "recepte" bezcerības stāvokļa pārvarēšanai.

Viņa iesaka meklēt spēku mākslā, Latvijas zemē, lietās, kas Latvijā ir labas. "Kad man ir ļoti grūti, es eju uz tirgu. Tur es uzfrišinu spalviņas. Tur es redzu, ka ir cilvēki, kuri strādā - lauku tantes, kuras pārdod to, ko izaudzējušas vai pārpirkušas... Tam pat īsti nav nozīmes. Es tiešām tur sajūtos labāk, jo tur dod visu nogaršot, mani tur paslavē," stāstīja dziedātāja, kura spēkus smeļas arī Latvijas zemē - savā dārzā, baseinā, mēģinājumos un atbildot nepazīstamiem cilvēkiem, kad kāds viņu sveicina uz ielas.

Uz jautājumu, vai noskaņojums Latvijas sabiedrībā, kas pieļāvusi kļūdas, par kurām šobrīd maksā, nav pārāk nospiedošs, Rajecka atbildēja noliedzoši. "Es te ļoti labi jūtos, pat pie tā visa, ka cilvēki ir nomākti. Esmu ļoti daudz ceļojusi, bet, atrodoties svešumā, es vienmēr gribu mājās, jo tā te ir mana zeme.

"Es eju, dziedu, braucu filmēties. To daru par savu naudu, un es nedzīvoju greznos apstākļos, jo neesmu ņēmusi lielus kredītus "treknajos gados", bet, kad ieraugu sievieti ar diviem bērniem, kuras vīrs strādā Anglijā, kura nespēj pabarot bērnus... Tajā pašā laikā es redzu, ka viņu mājā ir ļoti dārgas mēbeles un citas lietas, bet viņi nespēj pabarot bērnus, es to nesaprotu," atzīst māksliniece un piebilst, ka neko daudz jau nav iespējams gribēt, jo, viņasprāt, lielākā Latvijas sabiedrības daļa ir "neizglītoti cilvēki ar zemu kultūras līmeni".

Komentējot Latvijas iespējamo nākotni, Rajecka pauda pārliecību, ka Latvijas cilvēki tiks galā ar grūtībām. "Izdzīvosim, būs grūti, bet izturēsim," viņa teica un mudināja Latvijas cilvēkus vairāk saudzēt vienam otru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!