Foto: F64

Populārā un tautā iemīļotā grupa "Tumsa", kuras vokālists daudzus gadus bija šonedēļ pāragri mūžībā aizgājušais mūziķis un TV raidījumu vadītājs Valters Frīdenbergs, pēc solista nāves nolēmusi pārtraukt radošo darbību.

Valters grupai pievienojās 2011. gadā – dažus mēnešus pēc iepriekšējā solista Mārtiņa Freimaņa nāves. Taujāts par grupas tālāko likteni, "Tumsas" dibinātājs basģitārists Jānis Daugalis atklāj, ka šis posms ir noslēdzies.

"Mēs droši vien spēlēsim, bet diemžēl vairs ne zem šī nosaukuma. Un vairs, protams, ne šajā sastāvā," sarunā ar "Delfi" atklāj Jānis.

Viņš arī neslēpj – pārdomas par grupas turpmāko likteni sākušās jau pēc tam, kad 2011. gada janvārī mūžībā devās iepriekšējais solists Mārtiņš Freimanis.

"Nu, nebūs pareizi, pēc Freimja jau bija par to pārdomas, bet nu tagad tas ir vairāk, kā skaidrs," tā Jānis.

Kā stāsta Jānis, laiks grupā kopā ar Valteru bijis piedzīvojumiem bagāts. Lai gan viņš bijis pats jaunākais "Tumsas" dalībnieks, viņš allaž pratis atrast kopīgu valodu ar saviem kolēģiem.

"Grūti man tagad ko pastāstīt. Brīnišķīgs posms bija! Valters, lai arī pats jaunākais, ļoti daudz mums – vecajiem – parādīja lietas no citas puses. Arī ārpus skatuves mums bija, ko darīt – kopā cept gaļu, kaut kur iziet, izbraukt vai vienkārši pasēdēt.Tā var stāstīt un stāstīt," atmiņās par laiku, kas pavadīts kopā ar Valteru, gremdējas Jānis.

Atgādinām, ka grupa "Tumsa" tika dibināta 1991. gadā Liepājā. Grupa savas darbības laikā izdevusi vairākus albumus un saņēmusi dažādus mūzikas apbalvojumus.

"Tumsas" pirmais solists bija Fēlikss Ķiģelis, kurš 1994. gadā muzikālo apvienību pameta. Viņa vietā stājās Mārtiņš Freimanis. Gadu gaitā grupas sastāvs vairākkārt ir mainījies.

Pēc Freimaņa nāves 2011. gadā par grupas solistu kļuva Valters. Jau vēstīts, ka 17. oktobrī viņš devās mūžībā. Atvadīšanās no mūziķa notiks nākampiektdien.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!