Foto: Vida Press
Šonedēļ par vienu no apspriestākajām ziņām Krievijas medijos kļuvusi skumjā vēsts par populāro operdziedātāju Dmitriju Hvorostovski (attēlā pa labi) – ceturtdien, 25. jūnijā, oficiāli tika paziņots, ka māksliniekam diagnosticēts smadzeņu audzējs.

Ceturtdien Hvorostovska Facebook lapā tika pavēstīts, ka dziedātājam jāatceļ visas vasarā paredzētās uzstāšanās, jo viņš cīnās ar nopietnām veselības problēmām un viņam nesen atklāts smadzeņu audzējs.

Paziņojumā arī bija teikts, ka baritons "optimistiski raugās nākotnē" un slimība viņa balsi nav ietekmējusi. Tiesa, smagi cietusi skatuves mākslinieka līdzsvara izjūta.

Daudzi Krievijā zināmi mūzikas pasaules pārstāvji jau steiguši izteikt atbalstu Hvorostovskim, bet mediji, atsaucoties uz viņa ģimenei tuvu stāvošiem cilvēkiem, vēsta, ka šobrīd dziedātājs atrodas kādā onkoloģiskajā klīnikā Londonā un kopā ar viņu ir arī ģimene.

Hvorostovskis ir dzimis 1962. gada 16. oktobrī, un vispasaules slavu viņš ieguva 1989. gadā, kad uzvarēja starptautiskā operdziedātāju konkursā Kārdifā. Kopš tā laika viņš uzstājies pasaules labākajos opernamos.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!