Foto: Reuters/Scanpix
Pašpasludinātā pasaulē diženākā repera Kanjes Vesta (attēlā) vārds šonedēļ atkal gozējas ziņu virsrakstos – kāds tuvs viņa radinieks izpļāpājies, ka mūziķis tikai par mata tiesu izsprucis no tā, lai publiskajā telpā netiktu nopludināts seksa video, kurā iemūžināts, kā viņš meņģējas ar kādu daiļavu.

Vesta 31 gadu vecais brālēns Lourenss Frenklins izdevumam "The Daily Mail" sniedzis interviju, kurā izpaudis vienu no sava slavenā radinieka lielākajiem noslēpumiem – paša radinieki savulaik šantažējuši reperi un piedraudējuši, ka izplatīs viņa seksa video.

Kā skaidrojis Frenklins, incidents noticis 2012. gada izskaņā. Aptuveni tajā pašā laikā, kad Vests uzsācis attiecības ar savu šī brīža sievu, amerikāņu TV šovu zvaigzni Kimu Kardašjanu.

Vests kādam savam radiniekam, kura vārdu Frenklins nav vēlējies izpaust, uzdāvinājis savu veco klēpjdatoru. Drīz vien atklājies, ka ierīcē noglabāta kompromitējoša informācija par reperi.

"Es biju savas tantes mājā, kad radinieks, kuram bija dators, pasauca mani, manu onkuli un savu draugu uz virtuvi. Viņš atvēra klēpjdatoru un parādīja video, kurā bija redzams, ka Kanje nodarbojas ar seksu ar kādu viegli tumsnēju afroamerikānieti," stāstījis Frenklins.

Vārdā nenosauktais radinieks uzreiz esot ķēries vērsim pie ragiem – viņš noformējis veselu komandu, kas viņa palīdzējusi šantažēt Kanji.

"Radinieks saprata, ka šis materiāls ir zelta vērtē. Vēlāk viņš sazinājās ar kādus senu savu draugu, kurš bija advokāts.

Viņš izveidoja komandu no dažiem cilvēkiem, kas viņam palīdzēja nokārtot lietas ar Kanji. Lai nodemonstrētu, ka viņu nodomi ir nopietni, medijos tika nopludināta informācija, ka viņiem ir Kanjes seksa video," tā laika notikumus atsaucis atmiņā Frenklins.

Naudas kārais radinieks esot centies noslēpt, ka viņš iesaistīts Kanjes šantāžā, bet repera padotie ātri vien uzoduši, ka netīrajā lietā iesaistīts kāds no viņa paša ģimenes.

Visbeidzot šantāžas plāna autors panācis savu – Vests viņam samaksājis iespaidīgu summiņu, lai panāktu, ka seksa video nekad nenonāk atklātībā.

"Galu galā radinieks piekrita Kanjem atdot klēpjdatoru par prāvu naudas summu – vairāk nekā 250 tūkstošiem ASV dolāru. Viņam nācās apliecināt, ka seksa video nav uztaisītas vairākas kopijas. Viņam tika veikta pārbaude ar melu detektoru.

Radinieks tika pie naudas un sāka to šķērdēt dzīvesstilam, par kādu vienmēr bija sapņojis. Tas viss ļoti apbēdināja Kanji, bet lieta tika paturēta noslēpumā. Tiesa, šis notikums mūsu ģimenē izraisīja milzīgu plaisu," sacījis Frenklins.

Brālēns atklājis, ka kopš šī incidenta Vests ļoti norobežojies no saviem radiem un zaudējis spēju tiem jebkad atkal uzticēties. Tāpat viņš piebildis, ka Kanjes dziesma "Real Friends" ir par šo notikumu – lirikā reperis skandē, ka kāds viņam nozadzis datoru ar seksa video un vēlāk viņu šantažējis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!