Foto: Reuters/Scanpix

Amerikāņu reperis Kanje Vests (attēlā) tiek dēvēts par vienu no iedomīgākajiem, lecīgākajiem un augstprātīgākajiem pasaules šovbiznesa spīdekļiem, taču nesen viņš sniedzis ļoti atklātu interviju, kurā padalījies ar savu lielāko sāpi – mākslinieks vaino sevi mātes nāvē.

30. jūnijā iznāks mūzikas žurnāla Q jaunākais numurs, kura zvaigzne ir Kanje, un izdevuma pārstāvji jau iepriecinājuši sabiedrību ar dažiem intervijas fragmentiem. Sarunā reperis atklājis sirdi plosošu faktu - Vests ir pārliecināts, ka tieši viņš raisījis apstākļus, kuru rezultātā māmiņa pāragri aizgājusi no dzīves.

Repera mamma Donda no plastisko operāciju izraisītām komplikācijām nomira 2007. gadā, un nāves brīdī viņa bija vien 58 gadus veca. Kanje atklājis baisu noslēpumu, kuru ilgi glabājis savas sirds tumšākajā nostūrī - viņš visus šos gadus vainojis sevi paša miesīgās mātes nāvē.

Kad Vestam uzdots jautājums, ko viņam dzīvē nācies upurēt karjeras dēļ, viņš bez minstināšanās atbildējis, ka tā bijusi viņa mamma. Reperis pavēstījis, ka, ja viņš nebūtu kļuvis slavens, Donda, iespējams, nekad nebūtu aizrāvusies ar plastiskajām operācijām.

"Ja es nekad nebūtu pārvācies uz Losandželosu, viņa joprojām būtu dzīva. Es nevēlos to apspriest sīkāk, jo tas mani novedīs līdz asarām," savu neizmērojamo vainas apziņu intervijā atklājis Vests.

Pēc šī traģiskā notikuma reperis izvērtējis savas dzīves prioritātes, un viņš sapratis, ka ģimene ir svarīgāka par karjeru. Kā pastāstījis Vests, šobrīd viņa galvenais dzinulis ir sieva Kima Kardašjana, meita Norta un gaidāmais dēls, kurš pasaulē nāks šī gada nogalē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!