Foto: Reuters/Scanpix
Trešdien, 26. novembrī, apaļu jubileju atzīmē par roka vecmāmiņu un seksīgāko kāju īpašnieci pasaules mūzikas vēsturē dēvētā amerikāņu dziedātāja Tīna Tērnere (attēlā) – viņai šajā dienā aprit 75 gadi.

Tērnere, kura pasaulē nāca kā Anna Meja Bulloka, tiek uzskatīta par vienu no ievērojamākajām dziedātājām pasaulē un veiksmīgāko daiļā dzimuma rokmūziķi pasaulē. Vairāk kā 50 gadus ilgajā karjerā viņa izdevusi deviņus studijas albumus un ieguvusi neskaitāmas balvas un citas atzinības, kā arī, protams, fanu pūļus visā pasaulē.

Tērneres mīlas dzīves ceļš nav bijis rozēm kaisīta - ar savu pirmo vīru Aiku Tērneru dziedātāja iepazinās piecdesmito gadu vidū, un tieši kopā ar viņu arī Tīna sāka savu muzikālo karjeru.

Pāris kopā nodzīvoja 16 gadus, tomēr šī laulība nebija laimīga - 1976. gadā tika noformēta šķiršanās, bet Tērnere paziņoja, ka vīrs viņu visus šos gadus ir pazemojis gan morāli, gan fiziski.

Pirms diviem gadiem Tērnere beidzot iestūrēja, iespējams, mierpilnā laulības ostā - viņa Šveicē mija gredzenus ar savu izredzēto, vācu producentu Ervīnu Bahu.

Tērnere un Bahs iepazinās 1985. gadā kādā ballītē Londonā. Pēc gada viņi sāka tikties, bet apprecēties nolēma tikai pēc vairāk nekā 25 gadus ilgas kopdzīves.

2013. gada aprīlī Tērnera pieņēma Šveices pilsonību, jo jau kopš 1995. gada viņa, sekojot mīļotajam, par savu mītnesvietu izvēlējusies tieši šo valsti - tur viņa jūtoties pa īstam laimīga.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!