Foto: AFP/Scanpix

Britu mūziķis, sers Eltons Džons aicinājis boikotēt "Dolce & Gabbana" pēc tam, kad modes dizaineri Domeniko Dolče un Stefano Gabbana intervijā izteikušies pret viendzimuma laulībām un šādās ģimenēs adoptētiem bērniem, vēsta britu mediji.

"Vienīgā ģimene ir tradicionālā!" paziņojuši dizaineri intervijā itāļu žurnālam "Panorama". "Mēs esam pret bērnu adoptēšanu geju ģimenēs. Nekādu sintētisku pēcteču un mākslīgu dzemdētāju: dzīvei ir jābūt dabiskai, un ir lietas, ko nevajag mainīt."

Domeniko Dolče piebildis, ka bērnu radīšanai ir jābūt "mīlestības aktam". "Tev ir jāpiedzimst no tēva un mātes - tā vismaz vajadzētu būt," viņš saka. "Es tādus bērnus saucu par "ķīmiskiem", sintētiskiem. Iznomātas dzemdes, sēkla izvēlēta no kataloga."

Eltonu Džonu šie izteikumi ļoti aizvainojuši, raksta "The Telegraph". Mūziķis Dolčes un Gabbanas uzskatus nodēvējis par "arhaiskiem" un "aizspriedumainiem" un aicinājis boikotēt šo modes namu.

Eltons Džons, kurš pagājušā gada nogalē stājās oficiālā laulībā ar savu ilggadējo partneri Deividu Furnišu, ir izveidojis mirkļbirku #BoycottDolceGabbana un iedzēlis māksliniekiem, ka viņu uzskati ir tikpat aizvēsturiski kā viņu modes dizains. "Kā jūs uzdrošināties nosaukt manus bērnus par sintētiskiem!" niknojās mūziķis savā "Instagram" kontā. "Jūsu arhaiskā domāšana ir novecojusi, tāpat kā jūsu mode. Es vairs nekad nevalkāšu "Dolce & Gabbana"."

Kā zināms, Eltona Džona un Deivida Fērniša ģimenē aug divi dēli, kurus iznēsājušas un dzemdējušas surogātmātes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!