Foto: Privātais arhīvs

Uzņēmīgā Solvita Avakjana jeb Solla (attēlā), kura nebaidās sevi dēvēt par Latvijā un, iespējams, pasaulē pirmo dziedošo treneri, šī gada sākumā izgājusi cauri īstai ellei. Sieviete pieļauj, ka cita viņas vietā būtu salūzusi, taču ne Solla – viņa atradusi drosmīgu veidu, kā stiprināt savu fizisko un garīgo izturību reizē.

"Gada sākums man ir bijis dažādiem notikumiem pilns. Cita sieviete manā vietā būtu jau depresijā pakārusies, bet tas nav par mani," sarunā ar DELFI Izklaidi atklāj Solla.

Viena no lietām, ko Sollai nācies pārdzīvot, bijusi cīņa par savas un dziedātāja Artūra Duboka kopīgās meitiņas Mišelas audzināšanu.

"Mana meita tagad dzīvo ar Artūru, izlēmām, ka pagaidām tā būs labāk. Tīri loģiski, ka viņa dzīvo pie Artūra, jo Ādažos viņa iet mūzikas skolā. Taču skaidrs, ka tas nebūs uz visu mūžu. Tas ir īss brīdis, kas man jāpārdzīvo.

Regulāri sazvanāmies, Mišela skumst pēc manis un ļoti grib pie manis. Biju uz meitas koncertu – viņa jau tagad ir ļoti talantīga. Es zinu, ka mana meita būs gudrāka par mani, bet es par to neapvainojos," ar smaidu un lepnumu par atvasīti stāsta Solla.

Tomēr apziņa, ka bērns aug ar tēvu, ikvienai mātei būtu smaga. Arī profesionālā dzīvē Sollai nekas no gaisa nekrīt. "Viss maksā naudu. Gribi ierakstīt dziesmu, uzņemt video – maksā," atklāj māksliniece.

Viņa arī pārtraukusi sadarbību ar dejotāju Yanu Bruk, saprotot, ka meitene izmanto draudzību savtīgai slavas gūšanai.

Taču dziedātāja nepadodas – viņa mierinājumu radusi sportā, turklāt ļoti intensīvā. "Izlēmu, ka caur sāpēm kļūšu stiprāka. Tā vietā, lai slīgtu depresijā, izlēmu, ka taisīšu sevi gudrāku, skaistāku un stiprāku. No janvāra pievērsos parkūra treniņiem," atklāj Solla.

Parkūrs ir ļoti ekstrēms sporta veids, ar kuru pārsvarā aizrāvušies puiši, tas ietver lēkšanu pāri dažādiem šķēršļiem, salto elementus. "Daudziem parkūrs uzreiz saistās ar lēkāšanu pa sienām, bet līdz tam nenonāk uzreiz. Mans treneris ar šo sportu nodarbojas desmit gadu, viņam sanāk," var pastāstīt Solla.

Sievietei, kura ikdienā jau vada savus fitdance treniņus, arī ar to nepietiek – viņa savām ikdienas sporta aktivitātēm pievienojusi arī crossfit treniņus, kā arī ik dienas veic 100 pietupienus, lai iegūtu skaistu dibenu.

Solla smejoties stāsta, kā pēc dienas, kurā novadījusi gan savu fitdance treniņu, gan aizgājusi uz crossfit un parkūra nodarbībām, nākamajā dienā nav spējusi pat pakustēties bez masāžas un sāls vannas. Taču, kā uzsver māksliniece – stiprā miesā stiprs gars.

"Es neapstāšos, man ir stiprs raksturs. Turpināšu attīstīt savu ķermeni un prātu. Nebaidos kļūt stipra, zinu, ka ir vīrieši, kam patīk spēcīgas sievietes. Turklāt kopš esmu sākusi nodarboties ar sportu, jūtu, ka arī mana balss kļūst stiprāka.

Pēc treniņa esmu pārliecinātāka par sevi, balss labāk skan. Esmu secinājusi, ka sports un mūzika iet roku rokā. Jūs daudz zināt dziedošos trenerus Latvijā? Es esmu pirmā. Iespējams, arī pirmā pasaulē," gatava turpināt uzsākto ceļu ir Solla.

Viņa nupat aktīvi sākusi darboties arī Instagram, viņai sekot var šeit. Arī Facebook Solla nekad neatsaka padomu un labprāt parunā ar cilvēkiem. "Man ļaudis regulāri prasa padomus dzīvei. Smejos, ka varbūt man laiks arī sākt strādāt par psihologu un sniegt konsultācijas.

Es palīdzētu cilvēkiem ar padomu, viņi mani varētu atbalstīt materiāli, kas savukārt ļoti noderētu manas karjeras izaugsmē – gatavojos drīz sākt filmēt klipu jaunai dziesmai angļu valodā, kas sauksies Stop Killing My Faith In Love.

Ļoti gribu izdot arī albumu, tas būs ļoti iedvesmojošs. Man jau padomā nosaukumu varianti," ieceres atklāj talantīgā sieviete, piebilstot, ka jau daudzi fani izrādījuši interesi viņu atbalstīt, lai albums ātrāk gatavs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!