Foto: DELFI

Novembra izskaņā Latvijas šovbiznesu sašūpoja ziņa par dziedātājas Lienes Šomases uzstāšanos Daugavpilī, kuras laikā viņa, īpaši neizvēloties vārdus, dalījās pārdomās par valsti un Daugavpils Kultūras pils krēsliem.

Lai gan īsi pēc vairāku video nonākšanas internetā Šomase jau savu viedokli par notikušo bija paudusi un visiem anonīmajiem nievātājiem retoriski pajautājusi, ko viņi ir paveikuši Latvijas labā, tagad viņa nedaudz sīkāk atklāj, kas īsti tovakar noticis.

"Tas bija sprādziens. Manī daudz kas bija krājies jau gadus piecus. Neesmu no tiem, kas savas sirdssāpes par valsti, Saeimu un dažādām situācijām izsaka feisbukā. Esmu cilvēks ar citādu domāšanu. Klusēju ilgi, un šis ir rezultāts," žurnālam "Privātā Dzīve" atklājusi dziedātāja.

Daugavpils Kultūras pilī viņa ieradusies pusotru stundu pirms koncerta, bet skaņu operators viņu sagaidījis ar bļāvienu.

"Viņā bija jaušama agresivitāte. Turklāt pirms tam biju salasījusies daudz informācijas par nodokļiem un noskatījusies vairākus video. Gan par Kalnozola gulēšanu, gan to, ka bija bloķēta vietne, kurā varēja balsot par Saeimas atlaišanu. Kā jebkuram cilvēkam, arī mans mērs reiz bija pilns," skaidrojusi Šomase.

Par savu vārdu izvēli dziedātāja taisnoties nav vēlējusies, norādot, ka nav politiķe, tāpēc nelieto politiskus terminus. Lamāšanās ētisko pusi viņa komentējusi lakoniski.

"Daudz kas nav ētiski! Arī lēkāt puskailam pa skatuvi," žurnālam "Privātā Dzīve" atzinusi Liene. Runas par iespējamo alkohola lietošanu pirms kāpšanas uz skatuves viņa nedz noliedz, nedz apstiprina.

"Ne es vienīgā, ne pirmā māksliniece Latvijā, kas šādā stāvoklī un emocijās kāpusi uz skatuves. Lai tie, kas vēlas, domā, ka Liene ir šausmīga," spriedusi skatuves māksliniece, bet uz jautājumu, kāpēc alkohols tiek lietots pirms uzstāšanās, nevis pēc, viņa norādījusi, ka tas "jājautā tiem mūziķiem, kuri lieto alkoholu".

"Es nevēlos teikt, kā man ir un kā man nav. Mums visiem dzīvē ir dažādas situācijas," bildusi Šomase un atvainojusies tiem koncerta apmeklētājiem, kuri parastās 20 minūšu garās Lienes uzstāšanās vietā saņēmuši vien divu minūšu runu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!