Foto: LETA

Trešdien, 2. maijā, apaļu jubileju svin viens no spilgtākajiem pašmāju mūziķiem Intars Busulis. Viņam šajā dienā aprit 40.

Talsos dzimušais dziedātājs ar mūziku bijis saistīts jau kopš bērnības, kad sācis apgūt trombona spēli. Savukārt plašāku atpazīstamību viņš iemantoja, uzstājoties puišu grupas "Caffe" sastāvā.

Vēlāk Intars pievērsās solo karjerai un ar labiem panākumiem ir startējis vairākos starptautiskos konkursos. 2005. gadā viņš plūca uzvaras laurus konkursā "Jaunais vilnis", kas tolaik vēl norisinājās Jūrmalā.

Savukārt 2009. gadā Busulis Latviju pārstāvēja "Eirovīzijas" dziesmu konkursā. Nacionālajā atlasē viņš skatītāju simpātijas izpelnījās ar skaņdarbu "Sastrēgums", kas uz lielās skatuves Maskavā izskanēja krievu valodā, un daudzi par šo lēmumu toreiz pauda neizpratni.

Taisnības labad arī jāsaka – skaņdarbs krievu mēlē īsti neattaisnoja cerības. Busulis uzstājās otrajā pusfinālā, kurā dziesma "Probka" ierindojās pēdējā vietā.

Tiesa, pēdējos gados Busulim veiksmīgi izdevies iekarot Krievijas šovbiznesu un iemantot fanu pulku kaimiņvalstī. Tāpat arī viņam izveidojusies veiksmīga sadarbība ar skatuves mākslinieci Laimu Vaikuli.

Busulis piedalījies vairākos Krievijas televīzijas šovos, tajā skaitā arī "Golos" un slavenību pārvērtību šovā "Точь-в-точь". Viņš arī regulāri koncertē Krievijā.

Savukārt pašmāju publiku Busulis pēdējos gados priecē kā grupas "Intars Busulis & Abonementa orķestris" solists. Viņš arī koncertē kopā ar Latvijas Radio bigbendu ne tikai uz Latvijas, bet arī pasaules džeza skatuvēm.

Intars jau daudzus gadus ir precējies ar mīļoto Ingu, kura viņam dāvājusi četrus bērnus – divus dēlus un divas meitas. Vecākais no viņiem – dēls Lenijs – nesen atzīmēja "saldos sešpadsmit". Savukārt jaunākā atvase pasaulē nāca šopavasar.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!