Foto: Vida Press
Aizvadītās nedēļas izskaņā Stokholmā notikušas populārā zviedru mūziķa Tima Berglinga jeb dīdžeja Avicii bēres, šonedēļ medijiem apstiprinājusi publiciste Eba Lindkvista.

"Viņa bēres notika pagājušajā piektdienā, tās apmeklēja tuvākie radinieki un draugi," raidsabiedrība BBC citējusi paziņojumu. Nekādi sīkāki komentāri nav sniegti.

Jau vēstīts, ka Avicii mūžībā devās 28 gadu vecumā. 20. aprīlī viņš tika atrasts miris Omānā.

Policija vēlāk apstiprināja, ka viņa autopsijā nav konstatēts nekas aizdomīgs, savukārt elektroniskās mūzikas lietpratēja ģimene izplatīja publisku paziņojumu, kurā tika netieši norādīts, ka dīdžejs izdarījis pašnāvību.

"Viņš cīnījās ar domām par dzīvi, tās jēgu un laimi. Viņš tā vairs nevarēja turpināt. Viņš vēlējās rast mieru," bija teikts ģimenes paziņojumā.

Dīdžeja ģimenei pietuvināti avoti, kuri vēlējās palikt anonīmi, medijiem vēlāk atklāja, ka dīdžejs sev atņēmis dzīvību ar stikla lausku un noasiņojis līdz nāvei.

Jāatzīmē, ka Avicii pagātnē bija smagas veselības problēmas, kuru dēļ viņš 2016. gadā paziņoja par koncertturneju beigšanu. Tāpat arī viņš cīnījās ar alkohola atkarību.

Atpazīstamību Avicii iemantoja 2011. gadā, kad mūzikas topu virsotnes iekaroja viņa hits "Levels". Tam sekoja daudzi citi veiksmīgi singli – "Hey Brother", "Waiting for Love", "Wake Me Up", "Addicted to You" un vēl daudzi citi.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!