Foto: LETA

Pērn decembrī populārais pašmāju mūziķis un televīzijas raidījumu vadītājs Valters Frīdenbergs uzsāka vēža ārstēšanu Šaritē klīnikā Berlīnē. Pēc trīs ārstniecības iestādē pavadītiem mēnešiem viņa veselībā jau manāmi uzlabojumi.

Valters aprīļa pirmajās dienās ieradās Latvijā, lai divas nedēļas dzimtenē izbaudītu nelielu atvaļinājumu un satiktos ar draugiem.

"Es patiešām jūtos labāk nekā pirms Ziemassvētkiem. Gan fiziski, gan emocionāli. Pašsajūta uzlabojas, vēl tikai jāsagaida labi galarezultāti. Un tad jau atkal varēšu pilnvērtīgi baudīt dzīvi," izdevumam "Kas Jauns" šonedēļ pastāstījis Valters.

Pēc Vācijā veiktā pirmā ķīmijterapijas kursa vēža šūnas viņa organismā strauji samazinājušās. Savukārt to, kādi ir jaunākie ārstēšanas rezultāti, Valters uzzinās, kad atgriezīsies klīnikā.

"Uz Vāciju braucu jau trešdien, un man priekšā ir vēl viens lielais ķīmijterapijas kurss. Un tad pēc mēneša, pusotra būs kaut kāda skaidrība par manu veselību. Taču jau tagad manī ir tāds pozitīvisma pilieniņš iepilināts, jo tā liga ir samazinājusies. Jācer, ka samazināsies pavisam," atklājis Valters.

Šajās divās nedēļās, ko viņš pavadīja Latvijā, Valters centies pēc iespējas vairāk būt sabiedrībā, nevis sēdēt mājās. Tāpat arī viņš piedalījies LTV raidījuma "Gudrs, vēl gudrāks" filmēšanā.

"Būšu sezonas pēdējo raidījumu vadītājs. Šajās dienās braukāju pie dalībniekiem uz skolām, filmējos studijā. Darba pilnas rokas, tāpēc nemaz tik daudz brīva laika nav, lai varētu patusēt," sacījis Valters un piebildis – atkalsatikšanās ar kolēģiem, bērniem un skolotājiem viņam bijis īpaši saviļņojošs brīdis.

Jau vēstīts, ka pērn novembrī tapa zināms par Frīdenberga diagnozi un tika uzsākta ziedošanas kampaņa ārstēšanās izdevumu segšanai. Līdzekļi tika savākti ļoti īsā laikā, un decembra vidū mūziķis devās uz Berlīni, lai Šaritē klīnikā veiktu nepieciešamos izmeklējumus, kas ļautu izvēlēties efektīvāko ārstēšanas kursu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!