Foto: Publicitātes foto

Šogad jau trešo reizi Dzintaru koncertzālē notiks starptautiskais populārās mūzikas festivāls "Laima Rendez Vous Jūrmala", un tā rīkotāja – dziedātāja Laima Vaikule – jau sākusi gatavošanos nozīmīgajam pasākumam.

Viens no Laimas Vaikules trumpjiem ir viņas tērpi un stils, un ne velti viņu dēvē par "stila ikonu" un viņas parādīšanos allaž apspriež modes kritiķi un blogeri. Pērn četru festivāla dienu laikā dziedātāja nomainīja 27 tērpus un to aksesuārus, pieskaņojoties gan dziesmām, gan partneriem un deju iestudējumiem kopā ar Ukrainas ekstravaganto, moderno baleta kolektīvu "Freedom".

Šogad pirmo reizi Vaikules skatuves tērpi festivāla iznācieniem taps sadarbībā ar Latvijas dizaineriem.

"Savus skatuves tērpus es parasti gatavoju pati – dizainēju, pērku, pārtaisu un šuju, bet šoreiz man gribējās dot iespēju Latvijas māksliniekiem parādīt savu stilu un izdomu, ko savukārt varēs novērtēt tie miljoni skatītāju, kas vēros mūsu festivālu visā pasaulē. Tā, protams, būs neliela daļa no maniem tērpiem, jo pārējos es sarūpēšu pati. Šis būs tāds eksperiments un solis "fashion show" virzienā, jo festivālu plāno atspoguļot arī kanāls "World Fashion TV". Un šādu iespēju vajag izmantot Latvijas dizaineru vārdu popularizēšanai. Ceru, ka arī festivāla apmeklētāji būs gatavi defilēt pa sarkano paklāju," ar ieceri iepazīstina Vaikule.

Viņa jau tikusies ar vairākiem pašmāju dizaineriem – Aleksandru Pavlovu, Natāliju Jansoni, jauno talantu Arvilu Lindi un zīmola "Amoralle" radītāju Inesi Ozolu, kā arī ar rotu mākslinieci Lauru Selecku.

Pavlovs, apspriežot savas skices ar Vaikuli, atzina, ka uzticas Vaikules krāsu gammu izjūtai un piekrita, ka melnā krāsa uz skatuves vienmēr izskatās eleganti un pārliecinoši, bet, tiekoties ar zīmola "Amoralle" dizaineri Inesi Ozolu, Vaikule izteica vēlmi kā savu skatuves tērpu redzēt elegantu zīda pidžamu.

Festivāls šovasar notiks no 20. līdz 23. jūlijam. Kā vēsta tā organizatori, šogad tas būs vēl vērienīgāks. Programma plānota daudzveidīga – uz skatuves kāps operas soprāni Kristīne Opolais un Hibla Gerzmava, grupas "Smokie" bijušais līderis Kriss Normens, estrādes zvaigznes Valērijs Meladze, Stass Mihailovs, Genādijs Hazanovs, Leonīds Agutins, Jeļena Vaenga, Valērijs Ļeontjevs, Gruzijas leģendas Vahtangs Kikabidze un Nani Bregvadze un daudzi citi. Tāpat uzstāsies arī populāri Latvijas izpildītāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!