Foto: LETA

Pērn decembrī populārais latviešu dziedātājs un televīzijas raidījumu vadītājs Valters Frīdenbergs uzsāka vēža ārstēšanu Šaritē klīnikā Berlīnē. Pēc ķīmijterapijas kursa iziešanas viņš šomēnes atgriezies atpakaļ dzimtenē un naski ķēries klāt darbiem. Aizvadītās nedēļas izskaņā mūziķis uzmundrināja arī Rīgas maratona dalībniekus.

Kā izdevuma "Vakara Ziņas" jaunākajā numurā norādījis Valters, Latvijā viņš ieradies pirms aptuveni divām nedēļām. Īpaši spilgtas emocijas viņam sagādājis maratons, kura dalībnieki snieguši pozitīvisma lādiņu.

"(..) Daudzi man nezināmi cilvēki pieskrēja klāt, samīļoja un priecājās par to, ka atkal esmu šeit un atpakaļ. Tas iedeva ļoti lielu pozitīvo lādiņu, kas ir daudz lielāks nekā tad, ja es būtu bijis kādā sanatorijā vai atpūtas kūrortā vai vienkārši laiskojoties pie baseina," pastāstījis Valters.

Kā atklājis dziedātājs, viņam laimējies piedzīvot divus pavasarus. Vienu Berlīnē, kur gan viņš skaistos laikapstākļus nav pārāk izbaudījis, jo lielāko daļu laika pavadījis slimnīcas un iekštelpās, bet otru – atgriežoties dzimtenē.

Arī dziedātāja darāmo darbu saraksts ir garš – viņš tuvākajā nedēļās piedalīsies vairākos koncertos, tajā skaitā arī "Labestības dienas" labdarības koncertā, kas svētdien, 27. maijā, norisināsies LU Botāniskajā dārzā.

Savukārt taujāts par viņa veselības stāvokli, Valters atklājis, ka dakteri Vācijā izdarījuši visu, kas bijis viņu spēkos.

"Ja runājam par tehniskām lietām, Vācijā ir izdarīts tas, ko mediķi bija plānojuši izdarīt ar šiem ķīmijterapijas kursiem un cilmes šūnu terapiju, tādēļ šobrīd ir kārtējais gaidīšanas režīms aptuveni līdz jūnija vidum vai beigām, kad tepat Latvijā būs jāveic lielās pārbaudes. Tikai tad arī būs zināms, cik veiksmīga ir bijusi ārstēšana, vai par visiem simt procentiem vai nedaudz mazāk. Mēs domājam tikai labas domas. Protams, viss iet uz priekšu un uz labo pusi," sacījis Valters un kārtējo reizi sirsnīgi pateicies visiem, kas ziedojuši, lai viņš varētu doties ārstēties uz Berlīni.

"Vēlreiz vēlos pateikt lielu paldies visiem, kas palīdzēja. Salīdzinot ar to kas notika pagājušā gada beigās, šobrīd ir kā diena pret nakti, ja ne vēl vairāk. Ar daudzo cilvēku palīdzību esmu izkāpis no brīža, kurā jau principā bija jāskaita dienas," piebildis Valters.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!