Foto: Publicitātes foto

Nerimst kaislības ar Latvijas Televīzijas dziesmu un izpildītāju konkursa "Supernova" otrā pusfināla balsojumu – tehniskās ķibeles interneta balsojumā pamatīgi satraukušas muzikālo apvienību "Riga Reggae" un konkursa izvēlētais risinājums šī balsojuma rezultātu vienkārši anulēt viņus neapmierina.

Pēc otrā pusfināla Horens Stalbe ar biedriem bija aicinājis konkursa "Supernova" rīkotājus izvērtēt situāciju, kas bija radusies interneta balsojumā sajauktu fotoattēlu dēļ – pie izpildītāja Ritvara vārda tur gozējās "Riga Reggae" foto, tādējādi, iespējams, maldinot potenciālos balsotājus.

"Supernovas" komanda tehniskās ķibeles dēļ lēma interneta balsojuma rezultātus anulēt, kas arī Markum Rivam pavēra ceļu uz finālu – viņš telefonbalsojumā bija ierindojies otrajā vietā.

Tiesa, šāds pavērsiens "Riga Reggae" puišus neapmierināja, un viņi vērsās gan pie konkursa projekta vadītājas Ilzes Jansones, gan Latvijas Televīzijas ar prasību pēc situācijas skaidrojuma, norādot, ka trīs pusfinālistu virzīšana finālam ir pretrunā ar konkursa nolikumu. Tāpat viņi vēlējās noskaidrot, kā īsti radusies kļūda balsojumā.

13. februāra vēstulē Jansonei un Latvijas Televīzijai "Riga Reggae" arī atzinuši – nepieciešamības gadījumā ar savu iesniegumu viņi ir gatavi vērsties arī Eiropas Raidorganizāciju apvienībā (EBU) vai "citās instancēs, kas var palīdzēt jautājumu atrisināšanā".

""Riga Reggae" vārdā esam publiski atvainojušies visiem grupas atbalstītājiem, kas konkursa organizatoru kļūdas dēļ balsošanas laikā tikuši maldināti. Tādu pašu rīcību sagaidām arī no organizatoru un Latvijas Televīzijas puses," teikts apvienības vēstulē.

14. februārī saņemta arī publiska projekta "Supernova 2018" vadītājas atbilde, kas sekojusi četrām viņas atbildēm pašai grupai, kurā viņa vēlreiz izskaidro lēmumu ļaut finālam kvalificēties trim dalībniekiem.

"Vēlreiz izvērtējot balsošanas rezultātus, par vienu no noteicošajiem faktoriem otrā pusfināla kopējā rezultāta noteikšanā konkursa organizatori uzskatīja skatītāju telefonbalsojuma rezultātu. Tā kā nav zināms, kādi būtu balsošanas rezultāti, ja balsošana noritētu bez kļūmēm, bet skatītāju balsošanas un žūrijas vērtējuma rezultātos ir trīs izteikti līderi, konkursa organizatori pieņēma lēmumu nodrošināt iespēju finālā startēt visiem trīs otrā pusfināla līderiem," teikts Jansones vēstulē.

Šo lēmumu atbalstījusi arī Latvijas Televīzijas valde, un tas neietekmēs iepriekš izskanējušo informāciju, ka žūrija vienam no finālā neiekļuvušajiem dalībniekiem no visiem trim pusfināliem dos iespēju turpināt cīņu – tas nozīmē, ka finālā 24. februārī cīnīsies astoņi dalībnieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!