Foto: F64

Strauji tuvojas Latvijas Televīzijas dziesmu konkurss "Supernova", kurā par tiesībām pārstāvēt Latviju starptautiskajā "Eirovīzijas" sacensībā cīnīsies 22 izpildītāji un muzikālās apvienības. Īsi pirms pirmā ceturtdaļfināla izskanējušas bažas, ka daži no dalībniekiem cīņā par uzvaru likuši lietā negodīgus līdzekļus.

Jau vēstīts, ka šogad "Supernovas" konkursa balsojumā vērā tiks ņemts arī dziesmu klausījumu skaits mūzikas straumēšanas vietnē "Spotify", un, kamēr žūrijas un skatītāju balsojums ir neietekmējams, "Spotify" rezultāti, dažuprāt, ir "uzlabojami".

Kā "Delfi Izklaidei" ziņoja konkursa "Supernova" veidotāji, piektdienas vakarā "Supernova 2017" dalībnieku vidū sāka virmot kaislības par negodīgā ceļā ģenerētiem "Spotify datiem", jo dažiem dalībniekiem klausījumu skaits, kas uzrādās mūziķa profilā, kā arī klausīšanās reģioni, kuros mākslinieks iemantojis pēkšņu popularitāti, ir nedaudz pārsteidzoši.

Tiesa, uztraukumam nav pamata, jo sadarbībā ar "Spotify" konkursa veidotāji pastiprināti seko līdzi oficiālajiem straumēšanas datiem, kuros nav iespējamas negodīgas manipulācijas.

"Sekojot līdzi notikumu attīstībai, mūsu "Spotify" kolēģis smaidot teica, ka daži dalībnieki acīm redzami aizmirst naktī izslēgt "replay" pogu savai dziesmai," saka "Supernova 2017" producente Ilze Jansone.

"Negribētos domāt, ka šādas metodes izmanto paši konkursa dalībnieki, viņi noteikti nav tik naivi, lai ticētu, ka tāds globāls uzņēmums kā "Spotify" nav paredzējis kā atpazīt jebkādas manipulācijas," skaidro Jansone.

No tiem 11 dalībniekiem, kuri par dalību pusfinālā cīnīsies svētdien, 5. februārī, šobrīd pēc straumēšanas datiem tālāk varētu tikt pat septiņi dalībnieki, kuru rezultāti ir ļoti līdzīgi: Pikaso, Anna Zankovska, Linda Leen, Katrīna Cīrule, Lauris Valters, Edgars Kreilis, "Franco Franco" (dalībnieki nosaukti nejaušā secībā).

Atgādinām, ka pirmais ceturtdaļfināls notiks jau svētdien, 5. februārī, pulksten 21.25.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!