Foto: Publicitātes foto

Pērn starptautiskajā "Eirovīzijas" dziesmu konkursā Stokholmā Latviju pārstāvēja un 15. vietā ierindojās dziedātājs Justs Sirmais (attēlā) ar dziesmu "Heartbeat". Šogad konkurss notiks Ukrainā, un cīņā par iespēju tajā pārstāvēt Latviju šogad konkursā "Supernova" sacentīsies 22 dalībnieki, kuru gaitām aktīvi seko līdzi arī Justs.

"Protams, es pats ļoti gaidu ''Supernovu", jo šogad piedalīsies interesanti mākslinieki, kuru starpā ir arī jauni un vēl neatklāti talanti. Konkurence varētu būt ļoti sīva. Būs interesanti paskatīties no malas, nevis būt tajā visā iekšā," savus novērojumus par šī gada "Eirovīzijas" dziesmu atlases konkursu "Delfi Izklaidei" atklāj Justs.

Atskatoties uz savu dalību pērn, dziedātājs secina, ka lielākais pluss, ko sniedz dalība šādā konkursā, ir iegūtā atpazīstamība.

"Tu vari būt bekvokālists kādā lielā mūzikas grupā, bet neviens tāpat tevi, iespējams, neievēros. Bet kolīdz tu piedalies tādā konkursā kā "Eirovīzija" – tas ir pirmais šāviens, raķetes. Tavs līdzšinējais darbs mūzikā kļūst pilnīgi citādāks. Protams, klāt nāk arī lielāka atbildība un apziņa, ka no tevis sagaida vairāk."

Justs nenoliedz, ka piedalīšanās starptautiskajā dziesmu konkursā viņam devusi iespēju saprast, kādas ir mūzikas industrijas ēnas puses, taču viņš tām piegājis ar pozitīvismu.

"Protams, ka mūzikas pasaule ir netīra, bieži tai nāk līdzi dažādas peripetijas, tomēr es uzskatu, ka galvenais ir cilvēks. Ja tu no tiesas esi pozitīvs un cilvēcīgs, pārējie tev lips apkārt, gribēs palīdzēt un uzmundrināt. Bet pats galvenais ir nepazaudēt sevi," spriež jaunais dziedātājs.

Tiem dalībniekiem, kuri šogad paliks aiz strīpas, Justs iesaka "nemest plinti krūmos" un nedomāt, ka attiecīgā dziesma ir bijusi slikta vai kaut kas uz skatuves ir izdarīts ne tā. Viņaprāt, arī parādīšanās vietējā atlasē ir gana liels sasniegums un iespēja sevi parādīt pašmāju mūzikas tirgū. Savukārt tam mūziķim vai mūzikas apvienībai, kura uzvarēs un iegūs ceļazīmi uz "Eirovīziju", Justs iesaka būt dabiskiem.

"Manuprāt, dabiskums visvairāk uzrunā skatītājus. Ja mākslinieks cenšas izlikties par ko citu un nespēj būt atvērts, laimīgs un pozitīvs tajā pozīcijā, kurā atrodas – viņam nenoticēs. "Eirovīzija" ir lieliska iespēja parādīties ārpus Latvijas, tā paver ļoti daudz iespēju, bet pats galvenais ir šīs iespējas izmantot," sarunā ar "Delfi Izklaidi" teic konkursa pērnā gada dalībnieks Justs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!