Foto: Picture Agency
Starptautiskajā "Eirovīzijas" dziesmu konkursā, kurš notika 2002. gadā, uzvaras laurus ar dziesmu "I Wanna" plūca dziedātaja Marija Naumova (attēlā centrā). Savukārt šī gada "Eirovīzijas" pārstāvis tika noskaidrots 26. februāra vakarā notiekošajā konkursā "Supernova", kurā tapa zināms, ka Latviju "Eirovīzijā" pārstāvēs "Triana Park".

Lai gan šogad Latvijas pārstāvi "Eirovīzijā" noteica vairs tikai skatītāji, uz "Supernovas" finālu izteikt savu viedokli bija aicināti arī žūrijas locekļi. Starp tiem bija arī Marija Naumova. Sarunā ar "Delfi Izklaidi" dziedātāja atzīmē, ka viņa jau vairākus gadus nebija sekojusi līdzi nedz nacionālajam, nedz starptautiskajam konkursam.

"Teikšu godīgi, ka agrāk, kad "pieslēdzos" konkursam, man palika skumji. Nevaru apgalvot, ka "Eirovīzijas" formāta dziesmas ir tās, kas mani interesē," secina Naumova, taču piebilst, ka šogad viņu patīkami pārsteigusi "Supernovas" fināla dziesmu kvalitāte.

Viņa atzinīgi novērtē visus četrus finālistus, bet vienu favorītu neizceļ. Raugoties uz uzvarētājiem, grupu "Triana Park", kuri starptautiskajā konkursā izpildīs dziesmu "Line", Marija spriež, ka viss ir atkarīgs no veiksmes.

""Eirovīzija" ir kā loterija – viss būs atkarīgs no tā, kā tajā dienā sastāsies zvaigžņu un kopējās veiksmes stāvoklis. Tās būs tikai trīs minūtes, kurās grupai būs laiks sevi pierādīt. Protams, svarīgi ir arī tas, kā viņi sevi prezentēs un skatītājus pratīs pārsteigt divas nedēļas pirms "Eirovīzijas"," aizdomājas Naumova un secina, ka "Triana Park" vokālistei Agnesei Rakovskai tas varētu izdoties.

"Viņai ir skatuves pieredze, viņa ir ekstravaganta un ar savu būtību interesanta," atzīmē Naumova.

Komentējot to, kā "Eirovīzijas" konkurss mainījies kopš viņas spožās uzvaras tālajā 2002. gadā, dziedāja secina, ka pārmaiņas ir jūtamas.

"Agrāk tas bija dziesmu konkurss, vēlāk pārvērtās par šovu. Arī tagad noteicošais ir šovs, taču pēdējos gados tas palicis citāds – kļuvis tehniskāks. Tāpēc iesaku pārdomāt visas tehniskās lietas un iespējas, kādas ir plānotas, rūpīgi savas ieceres izrunāt ar organizatoriem," iesaka Naumova, kura savas uzstāšanās laikā Tallinā sastapusies ar situāciju, kad viens no tehniskajiem darbiniekiem nebija viņas prasības vēlējies saprast. Lai situāciju novērstu, viņai pat nācies brīdināt, ka viņa uz skatuves nekāps. Naumova arī pauž viedokli, ka ir svarīgi, lai mākslinieks uz skatuves "nepazustu".

"Galvenais nepieļaut to kļūdu, kad komanda uz skatuves izdara savu darbu, bet beigās pašu dalībnieku – dziedātāju – neredz. Nevajag pārspīlēt ar tehnisko elementu pārbagātību. Nedrīkst būt tā, ka skatītāji pēc uzstāšanās atminas šovu, bet neatceras dziedātāju," savu viedokli skaidro Naumova.

Sarunā ar "Delfi Izklaidi" piedalīšanos konkursā "Eirovīzija" viņa vērtē kā lielisku iespēju māksliniekam apzināties savu tālāko ceļu mūzikā.

"Pēc piedalīšanās es sapratu, ka varu doties divos virzienos. Viens no tiem bija turpināt izpildīt "Eirovīzijas" stila mūziku – popsīgu, dejisku, ar kluba ievirzēm un šova elementiem. Otrs – dziedāt kaut ko pilnīgi citu. To, kas man patīk. Es pieņēmu lēmumu iet otru ceļu, jo es negribu dziedāt "uz" fonogrammas, man ir svarīgi, lai uz skatuves būtu vismaz vēl viens mūziķis. Savu izvēli es nekad neesmu nožēlojusi," apgalvo Naumova, taču savu uzvaru "Eirovīzijā" viņa joprojām atceras ar gandarījumu.

"Tā bija kolosāla pieredze un emocionāls notikums. Esmu laimīga, ka tas mani "ielika" kaut kādā plauktiņā – tas ir sasniegums, kuru man neviens nekad nevarēs atņemt," uz veiksmīgo triumfu "Eirovīzijas" konkursā Tallinā 2002. gadā atskatās Naumova.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!