Foto: DELFI
Jau otro gadu dalībai konkursā "Supernova" sevi ir pieteikusi grupa "The HiQ" - šoreiz viņi startēs ar dziesmu krievu valodā "Таю oт любви". Grupas pamata sastāvu veido divi liepājnieki – Kristaps Čimbars un Mareks Radzevičs (abi attēlā).

"Dziesmas saturs apraksta vispārēju mīlestību, kuras forma nav vērsta pret kaut ko konkrētu, piemēram, tevi, mani, sievieti, bērnu vai suni. Manuprāt, stāsts ir par to lielo mīlestību, kura vērsta uz Visumu," dziesmas ideju sarunā ar "Delfi Izklaidi" izstāsta Kristaps, kurš iepriekš plašākai publikai kļuva zināms kā šova "Okartes skatuve" dalībnieks.

Grupas puiši arī paskaidro, kāpēc dziesmu izvēlējušies izpildīt krievu valodā.

"Latvija, gribi vai negribi, bet ir sadalīta divās frontēs, jo šeit dzīvo krievi un latvieši. Mēs visi dzīvojam uz vienas zemes, un tie, kuri nav aizbraukuši prom, tie savā starpā cīnās. Personīgi es uz Latvijā dzīvojošajiem skatos kā uz cilvēkiem un kā uz vienu veselumu, tāpēc tādus iedalījumus netaisu. Dziesma ir sanākusi ļoti skaistā valodā. Tā arī viņa atnāca – krieviski. Dziesmai ir tāda atmosfēra," stāsta grupas "The HiQ" puiši un piebilst, ka dziesmas pirmie trīs akordi "atnākuši" vienlaicīgi ar pirmajiem trīs vārdiem krieviski.

Gadījumā, ja puiši uzvarēs "Supernovā" un iegūs ceļazīmi uz Ukrainu, viņi noteikti mainīs dziesmas vārdus uz citu valodu. Visticamāk, ka tā būs angļu, portugāļu vai ukraiņu valoda.

"Mēs būsim spiesti to darīt. Pretējā gadījumā politisku apsvērumu dēļ mūs neuzņems normāli un varbūt pat apmētās ar tomātiem un olām. Protams, valoda ir valoda – saziņas līdzeklis. Tā nepastāv un nebalstās uz vienu vai pāris cilvēkiem, diemžēl daudzi to var nesaprast," iespējamo scenāriju paredz Kristaps.

Viņam ir arī savs viedoklis par to, kāda situācija valda pasaules politiskajā sfērā un kā tā ietekmē viņu kā cilvēku un mūziķi, kā arī apkārtējos.

"Manuprāt, pie vainas ir politika, kuras uzdevums ir mūsu visu domas novirzīt, ielikt konkrētā sistēmā un atraut indivīdu no realitātes. Mūsdienās augstākā vara cenšas cilvēku pēc iespējas vairāk "atraut" no garīgajām lietām, lai viņš nespētu attīstīties ne kā personība, ne mīlestībā."

Kristaps arī cenšas spītīgi šai varai turēties pretī, bet tas esot ļoti grūti, jo nereti sistēma izrādās par viņu spēcīgāka.

"Visu laiku ir jāklausās dažādi viedokļi par to kā būtu jādzīvo un kā ir pareizi dzīvot. Piemēram, ne reizi vien man kāds ir mēģinājis ieskaidrot, ka ir jāmet mūzika malā un jādara normāls darbs. Bet kas ir normāls darbs? Mūzika ir mans dzīvesveids, dzīvesstils un darbs, ko es patiešām vēlos darīt," atzīst jaunais skatuves mākslinieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!