Foto: DELFI

Jau svētdien, 5. februārī, sāksies Latvijas Televīzijas konkurss "Supernova". 22 izpildītāji cīnīsies par ceļazīmi uz "Eirovīziju", un jau izskanējušas pirmās prognozes par to, kurš būtu pelnījis pārstāvēt Latviju starptautiskajā dziesmu konkursā, kas šogad notiks Ukrainā.

Pirmajā februāra svētdienā tiks vērtēti pirmie 11 dalībnieki, starp kuriem ir arī pieredzes bagātā pašmāju skatuves māksliniece Linda Leen. Viņas atgriešanās "Eirovīzijas" nacionālajā atlasē daudziem bija liels pārsteigums, un vismaz pagaidām par to saistībā ar "Supernovas" konkursu runā visvairāk.

Tiesa, viņas izredzes tiek pretrunīgi vērtētas. Kamēr vieni ir pārliecināti, ka pieredze un gadu gaitā iegūtā fanu bāze Lindai palīdzēs, citi nav tik optimistiski noskaņoti. "Eirovīzijas" fani no visas pasaules savu viedokli par Latvijas "Eirovīzijas" atlases pirmajiem 11 dalībniekiem izsaka balsojumā "Eirovīzijas" oficiālajā blogā.

Balsojuma rezultāti šobrīd liecina, ka starp četriem veiksminiekiem, kuri kvalificēsies tālākajai cīņai, varētu būt Katrīna Cīrule, apvienība "Crime Sea" ar pirmās "Supernovas" laikā iepazīto MNTHA, grupa "Franco Franco", kā arī ar ļoti līdzīgu balsu skaitu – Anna Zankovska vai Edgars Kreilis.

Linda Leen "Eirovīzijas" fanu balsojumā vismaz šobrīd ierindojas 6. pozīcijā.

Tiesa, jāņem vērā, ka šajā balsojumā par saviem favorītiem nobalsojuši vien aptuveni 1000 cilvēku, tomēr lielākā daļa no viņiem ir uzticīgi "Eirovīzijas" fani, kuri sekojuši līdzi konkursa norisei un zina šīs sacensības noteikumus.

Pirmā konkursa "Supernova" atlase norisināsies jau svētdienas vakarā. Atgādinām, ka savus favorītus šogad iespējams atbalstīt arī "Spotify" vietnē – katru reizi, kad noklausies kādu no konkursa "Supernova" dziesmām, tā iegūst vienu balsi.

Pirmajā tiešraidē dalībniekus vērtēs žūrija šādā sastāvā – Guntars Račs, Kaspars Roga, Dons un DJ Rudd. Skatītāji savu viedokli varēs izteikt telefonbalsojumā, sūtot SMS vai balsojot projekta mājas lapā.

Raidījumā startēs Linda Leen, Katrīna Cīrule, Anna Zankovska, Lauris Valters, Edgars Kreilis, "First Question", Miks Dukurs, Pikaso, "Crime Sea", "Franco Franco" un "Rock'n'Berries".

Tiešraidi vadīs Ketija Šēnberga un Toms Grēviņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!