Foto: Vida Press

Jau šovakar startēs 62. Eirovīzijas dziesmu konkurss, un pirmajā pusfinālā ar 18. kārtas numuru uz skatuves kāps arī Latvijas pārstāvji – grupa "Triānas parks". Lai gan kolorītais priekšnesums un lipīgā dziesma šķiet pietiekami iemesli, lai mūsējos dzirdētu arī pasākuma lielajā finālā, ir vairāki faktori, kas varētu traucēt tam piepildīties.

Pirmkārt, Latvija šogad trāpījusi pārliecinoši spēcīgākajā pusfinālā. Kā zināms – no katra pusfināla uz lielo sestdienas šovu kvalificēsies 10 pārstāvji, bet astoņi pārējie varēs baudīt sestdienas šovu tikai skatītāju lomā.

Ja ņemam vērā bukmeikeru prognozes un jau notikušos mēģinājumus uz Kijevas skatuves, pirmajā pusfinālā startēs septiņas no 10 spēcīgākajām abu pusfinālu dziesmām, un mums atliek cerēt, ka Latvija iesprauksies kādā no atlikušajām trim vietām.

Otrkārt, Latvijai īsti nav paveicies ar pusfināla kompanjoniem. Saskaņā ar konkursa noteikumiem par pirmā pusfināla dalībniekiem varēs balsot tikai pirmā pusfināla dalībvalstis, kā arī Itālija, Spānija un Lielbritānija.

Saprotamu iemeslu dēļ Latvija "Eirovīzijā" visbiežāk saņem punktus no Lielbritānijas, Lietuvas, Igaunijas, Īrijas un Maltas. Šogad valstu izkārtojums pusfinālos nozīmē, ka varēsim saņemt balsis tikai no Lielbritānijā dzīvojošajiem Latvijas faniem, kamēr teju visas pārējās valstis var rēķināties ar dāsnu kaimiņvalstu atbalstu.

Taču ir arī fakti, kas runā mūsējiem par labu – Latvijai ir paveicies uzstāties kā pēdējiem pirmajā pusfinālā, un tas parasti spēlē diezgan nozīmīgu lomu. Pēdējo 10 gadu laikā bijuši tikai divi gadījumi, kad pēc kāda no pusfināliem uz finālu nepošas pārstāvis, kurš uzstājies kā pēdējais.

Tāpat mums par labu nāk Agneses ekstravagantais tēls, ko noteikti novērtēs kaislīgākie "Eirovīzijas" fani.

Bukmeikeri savās pusfināla prognozēs patlaban Latviju atstāj vienu vietu aiz kārotā fināla, bet 42 dziesmu konkurencē ievieto vien necilajā 30. vietā. Atliek cerēt, ka viņi šoreiz kļūdās un arī sestdien varēsim baudīt "Triānas parka" priekšnesumu uz lielās "Eirovīzijas" skatuves.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!