Foto: DELFI

Pēc uzvaras konkursā Supernova 2015 jaunā dziedātāja Aminata Savadogo (attēlā pa labi) metusies īpaši intensīvā darbā. Dziedātāja pagaidām strādā bez brīvdienām, lai uz Eirovīziju Austrijā varētu ņemt līdzi arī savu solo albumu un pārsteigt Eiropu ar īpaši kvalitatīvu šovu.

"Gatavošos gan kopā ar televīzijas komandu, gan pati ar savu komandu, gan pieaicināšu speciālistus no malas. Šodien vēl nemāku teikt, kas konkrēti tiks mainīts priekšnesumā, taču pilnīgi droši varu atklāt - kardināli nekas nemainīsies," sarunā ar DELFI Izklaide par gatavošanos uznācienam Eiropas priekšā stāsta Aminata.

Arī Eiropas priekšā Aminata stāvēs uz skatuves, uzsvaru liekot uz dziedāšanu un nepapildinot šovu ar horeogrāfiju. Tikšot padomāts arī par specefektiem, taču bez pārspīlējumiem.

"Priekšnesums koncentrēsies uz mani un manu dziedājumu," uzsver Latvijas pārstāve Eirovīzijā. Viņa godīgi atzīstas, ka, protams, ir nedaudz satraukusies, gatavojoties uzstāties visas Eiropas priekšā, taču tas ir patīkams satraukums un saviļņojums par godu, kas viņai dots - pārstāvēt Latviju tādā mērogā.

Aminata pārliecināta, ka viņai izdosies Latvijas vārdu pasaulē nest ar godu. "Es pievērsīšos man uzticētajam uzdevumam ar pilnu atdevi. Tā, lai ne man pašai, ne citiem, nevienu brīdi nav jākaunas par šo sniegumu.

Jā, šāda mēroga pasākumā, protams, vēl neesmu uzstājusies, taču es domāju, ka lielākā daļa Latvijas mūziķu var teikt to pašu. Es ar nepacietību gaidu to mirkli, kad kāpšu uz skatuves lielajā konkursā.

Protams, kaut kāds uztraukums jau būs, bet es gribu no sirds izbaudīt to mirkli," ar pozitīvām sajūtām lielajai dienai gatavojas Aminata. Meitenes grafiks šobrīd ir īpaši noslogots, jo paralēli dziesmas Love Injected gatavošanai konkursam notiek darbs pie viņas solo albuma, kam vajadzētu iznākt jau aprīļa sākumā.

Tas nozīmē, ka maijā, dodoties uz Vīni, Aminatai jau būs nevis vien viena dziesma, bet vesels albums, ko piedāvāt interesentiem.

"Pagaidām ir tā, ka pa nedēļu strādāju kā parastā darba dienā, bet brīvdienās man ir koncerti," saspringto grafiku atklāj Aminata, izsakot cerību, ka pēc albuma iznākšanas beidzot atradīsies arī kāda diena atpūtai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!