Foto: LETA
Pazīstamais Dailes teātra aktieris Andris Bērziņš (attēlā) uzskata, ka viss labākais kino radīts pārdesmit gadus atpakaļ, un viņa mīļāko filmu sarakstā dominē fantastikas filmas, kurām aktieris patiešām arī ticot.

"Es esmu atgriezies bērnībā - man pēdējā laikā ļoti patīk pasaku filmas un fantastika. No tām mīļākās man ir Labirints, Bezgalīgais stāsts un Zvaigžņu kari. Man ļoti patīk fantastikas filmas, jo tajās es redzu zināmu nākotnes atspulgu.

Labi uztaisīta fantastikas filma - tā ir lieta! Tās bildītes gan jau būs savādākas, taču es ļoti ticu tam, ka fantastikas filmas lielā mērā ir mūsu nākotnes skicīte," sarunā ar DELFI Izklaide stāsta Bērziņš.

Daudz laba kino viņš iepazinis skolotājas, leģendārās kino zinātnieces Valentīnas Freimanes, mudināts. "Man patīk aktieris Džons Beluši. Ģeniāla filma ar viņu ir Blūza brāļi; tajā piedalās teju visas vecās džeza zvaigznes - Rejs Čārlzs, Džeimss Brauns.

Varu ieteikt labāko komēdiju; par šo filmu noteikti daudzi nezina - Stīvena Spīlberga 1941. Filmas stāsts ir tāds - otrā pasaules karā pie Holivudas krastiem ierodas Japāņu zemūdene. Pilnīgs sviests, bet ģeniāls sviests," sajūsminās populārais aktieris.

Mūsdienu kino Bērziņš īsti neskatās. "Kā jau cilvēks, kas dzīvojis septiņdesmitajos gados, es uzskatu, ka tas laiks bija mūzikas un kino virsotne - filmas un mūziku, kas radīta šajā laikā, vairs nevar pārspēt.

No pēdējo gadu kinofilmām varbūt vienīgi Avatars bija kaut kas manā stilā. Bet vairāk man nekas nepatīk, jo mūsdienu kino sastāv no bandītiem, šaušanas un varmācības - cilvēks, kas aiziet uz kino, tiek turēts stresā," par piedāvājumu spriež aktieris.

Bērziņš nav arī liels televīzijas draugs, taču telekanāls, ko viņš var droši rekomendēt visiem, kurus interesē saturīga izklaide, ir REN TV. "Tas ir ģeniāls kanāls. Tur rāda par visādām apokalipsēm, musoniem, skaidro par Darvina kretīnisko teoriju - tur var uzzināt daudz jaunas, būtiskas lietas," rekomendē aktieris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!