Foto: Publicitātes foto

Trešdienas, 3. septembra, vakarā LNT skatītājiem tika nodots šova Iesaukts armijā piektais raidījums, un piektā diena dalībniekiem sākās ar nepatīkamu pārsteigumu – viņu apmetnes vietā ieradās Militārā policija, lai veiktu pārbaudi.

Kārtībsargi bija saņēmuši ziņojumu par munīcijas piesavināšanos un alkohola lietošanu šova komandu nometnē un steidza šo informāciju pārbaudīt.

Pārmeklētas tika gan teltis, gan dalībnieku personīgās mantas, gan paši dalībnieki. Kamēr suņi izošņāja guļammaisus un somas, pašiem brašuļiem bija jāiziet alkometra pārbaude, kas izrādījās veiksmīga - neviens no dalībniekiem alkoholu nebija lietojis, un arī apmetnē aizliegtas vielas neatrada.

Pēc pārāk agri sāktā satraucošā rīta dalībniekiem vēl bija nepilna stunda laika atpūsties, tad sekoja iesildīšanās garajai un smagajai dienai, bet tad viņiem bija jādodas pārgājienā uz pirmā uzdevuma norises vietu.

Dienas garumā dalībnieki apguva, kā pareizi maskēties, kā pārvietoties apvidū, kad vienība atrodas tieša apdraudējuma apstākļos, un citas prasmes, bet pēc tam viņi devās dienas lielajā pārbaudījumā.

Vislielāko kļūdu pārbaudījumā pieļāva Leona Šķēles komandas dalībniece Ieva Klintsone, kura sāka apšaudīt savus biedrus, bet arī citiem apmācāmajiem īpaši raiti nevedās.

Pēc dienas izšķirošā pārbaudījuma tika lemts, ka no cīņas jāizstājas Jānim Ronim, kurš nespēja pārvarēt iepriekšējās dienas nogurumu, kā arī komandas kapteinim Valteram Veinbergam, kurš pārāk daudz domāja par sevi, nevis komandas biedriem un kopīgo labumu.

Leons Šķēle saglabāja savu komandas vadītāja statusu, bet par otru komandieri kļuva Luīze Priedīte.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!