Foto: Privātais arhīvs

Šovā Iesaukts armijā! par komandieri kļuvusi simpātiskā fitnesa trenere Luīze Priedīte (attēlā), pierādot, ka spēks un skaistums ir apvienojami. Izskatīgākā šova dalībniece atklāj, kā no parastas bioloģijas studentes kļuvusi par ideāla auguma īpašnieci - bikini modeli, un cik grūta patiesībā bijusi dzīvošana puišu bariņā armijas apstākļos.

''Gāju uz šovu ar attieksmi, ka sevi jāveido ne tikai no ārienes ķermeņa ziņā, bet arī iekšēji - jābūt morāli spēcīgam. Neuzskatu, ka šovā esmu fiziski spēcīgākā - tā ir mana neatlaidība un vēlme nemitīgi izkopt sevi, kas man palīdz iekarot arvien plašākas virsotnes,'' sarunā ar DELFI Izklaidi spriež Luīze, kura kā savu galveno virzītājspēku kā šovā, tā ārpus tā min pozitīvo domāšanu.

Šova dalībnieces ceļš fitnesā bijis visai netradicionāls. Pirms trim gadiem Luīze bijusi pavisam parasta bioloģijas studente, un pievērsties sportam jaunā līmenī viņu mudinājušas tieši aerobikas nodarbības Latvijas Universitātē. To iedvesmota, Luīze izmācījusies par treneri, un nu ne tikai pati vada nodarbības studentiem, bet strādā par treneri arī klubā City Fitness.

Šovam Iesaukts armijā! jaunā fitnesa modele pieteikusies pēdējā brīdī, negaidīdama, ka tiks tik tālu. Pat viņai kā sporta trenerei neesot viegli tikt galā ar šova uzdevumiem. 

''Visi, kas iekļuvām šovā, esam fiziski spēcīgi, tāpēc galvenā cīņa ir par to, kurš būs morāli izturīgāks. Visiem bija lūzums - brīdis, kad gribējās mājās. Taču, kad šovs iegāja otrajā pusē, atkal radās spēks un vēlme cīnīties līdz beigām,'' par jauno armijnieku ikdienu stāsta Luīze.

Lai gan lielākā daļa šova puišu spēcīgo Luīzi uzskatījuši par līdzvērtīgu konkurenti, esot atradies arī kāds, kuram bijis grūti sadzīvot ar domu, ka blakus ir tik spēcīga sieviete. Tomēr Luīze uz stereotipiem par sievieti kā trauslu būtni skatās ar smaidu un gatavojas septembra beigās piedalīties bikini fitnesa konkursā. Skaistā auguma īpašniece atklāj, ka iegūt lielisku formu nemaz nav tik grūti - tikai nedaudz jāizmaina ikdienas ieradumi.

''Ir jāsporto, apvienojot spēka un izturības vingrojumus, kā arī jāievēro sabalansēta diēta. Jāsāk ar to, ka jāsaprot, kas vajadzīgs tavam ķermenim, bet nedrīkst aizrauties ar pārspīlējumiem. Piemēram, es ēdu bieži - piecas līdz sešas reizes dienā, bet uz šķīvja lieku to, kas organismam vajadzīgs, neko lieku.

Galvenais nosacījums - ēst tīru pārtiku, nevis kaut kādus draņķus. Kad nav sacensības, var atļauties sagrēkot, vienu reizi nedēļā panašķojoties ar kaut ko mazāk veselīgu. Bet ikdienā manā ēdienkartē dominē vistas gaļa, rīsi, griķi un dārzeņi. Vakariņām ideāls ēdiens ir vājpiena biezpiens.

Viena no izplatītākajām uztura kļūdām ir uzskats, ka pēc sešiem vakarā vairs nedrīkst ēst. Tas ir pilnīgi nepareizi, jo neēšana pēc sešiem ir sava organisma badināšana, kas pavisam nav labi. Vājpiena biezpienu var ēst pat naktī, tas nekādus taukus neradīs,'' padomus dod Luīze.

Tiesa, šova laikā veselīgas ēdienkartes pamatprincipus ievērot bijis visai grūti, jo armijas uzturs nereti sastāvot no treknām un ne tik veselīgām ēdamlietām, taču izvēles nav bijis - izsalkums pēc fiziskās slodzes bijis pamatīgs.

"Piemēram, mums pasniedza baltmaizi ar krējumu. Pirmajā brīdī man to ieēst bija pat morāli grūti, jo šādas lietas nebiju ēdusi gadiem. Taču sapratu, ka vajag ēst, lai atgūtu spēku, un galu galā šova laikā pat nometu svaru, jo fiziskā slodze bija pamatīga,'' atceras Luīze.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!