Foto: Vida Press
Piektdien, 10. martā, aprit 20 gadi, kopš pie televīzijas skatītājiem devās seriāls "Buffy the Vampire Slayer" ("Bafija pret vampīriem"), kas kļuva par vienu no popkultūras ikonām un, protams, uz visiem laikiem mainīja arī varoņu dzīves.

Seriāls piedzīvoja septiņas veiksmīgas sezonas, iemantojot milzu popularitāti gan rādīšanas laikā, gan krietnu laiku pēc tam. "Delfi Izklaide" piedāvā palūkoties, kā 20 gadu laikā kopš pirmās sērijas demonstrēšanas mainījusies galveno varoņu dzīves (to, kuri seriālā bija kopš tā pirmsākumiem) un kā attīstījušās viņu karjeras.

No popkultūras ikonas par pavārgrāmatas autori

Foto: Vida Press
Galvenajā – enerģiskās vampīru slepkavas Bafijas – lomā iejutās seriāla sākumā nepilnus 20 gadus vecā Sāra Mišela Gelāra, kurai tas arī bija aktrises karjeras augstākais punkts. 2001. gadā viņa par Bafijas lomu pat tika nominēta "Zelta globusa" balvai, pats tēls ierindojies starp visu laiku zīmīgākajiem sieviešu tēliem televīzijā, bet pēc seriāla beigām vērā ņemamus panākumus Gelārai kā aktrisei vairs neizdevās gūt.

Skatītāji viņu, iespējams, atceras no tādām tīņu filmām kā "Cruel Intentions" ("Bīstamās spēles") un "I Know What You Did Last Summer" ("Es zinu, ko jūs izdarījāt pagājušajā vasarā") vai šausmenes "The Grudge" ("Niknuma varā"), tomēr Bafija tā arī palikusi viņas lielā mūža loma.

Pēdējos pāris gadus Gelāra pievērsusies biznesam – viņa līdzdarbojas uzņēmumā, kurš piedāvā veselīgu ēdienu gatavošanas komplektus. Drīzumā iznāks arī pavārgrāmata, kuras tapšanā aktrise piedalījusies.

Kopš 2002. gada Gelāra ir precējusies un audzina divus bērnus.

Publiska atzīšanās sievas krāpšanā

Foto: Vida Press
Deivids Boreanazs seriālā spēlēja Eņģeli – vampīru ar cilvēka dvēseli –, kurā bija iemīlējusies ne tikai Bafija, bet arī miljoniem meiteņu visā pasaulē, un šī tēla popularitātes dēļ tapa arī atsevišķs TV projekts, seriāls "Angel" ("Eņģelis"), kurš beidzās 2004. gadā.

Jau gadu vēlāk Boreanazs tika pie savas otras lielās lomas – FIB izmeklētāja Sīlija Būta tēla seriālā "Bones" ("Nozieguma skelets"), kas ar gana atzīstamiem panākumiem tiek veidots un rādīts vēl tagad.

Aktieris ir divas reizes precējies. Par viņa otro sievu 2001. gadā kļuva "Playboy" modele un aktrise Džeimija Bergmana, bet 2010. gadā aktieris pārsteidza pasauli, publiski atzīstoties, ka krāpis daiļo dzīvesbiedri, un drīz vien internetā arī noplūda viņa un mīļākās sarakste, apliecinot – ārlaulības sakars patiesi bijis, un tas noticis laikā, kad viņa sieva bija bērna gaidībās.

Laulību gan izdevās glābt, un abi audzina divus bērnus.
Foto: Vida Press

Atkarību problēmas un aresti

Foto: Vida Press
Smags liktenis piemeklējis aktieri Nikolasu Brendonu, kurš seriālā tēloja parastu mirstīgo Ksanderu. Arī viņam šī vismaz pagaidām ir nozīmīgākā karjeras loma, un daudz lielāku uzmanību par Brendona profesionālajiem panākumiem izpelnījušās viņa atkarības.

Neilgi pēc seriāla "Bafija pret vampīriem" noslēguma Brendons paziņoja, ka dodas ārstēties no alkoholisma. Šī cīņa ar dažādiem panākumiem turpinās līdz pat šim brīdim, un laika gaitā alkoholam atkarību sarakstā pievienojās arī recepšu medikamenti.

Pēdējo gadu laikā arī vairākkārt izskanējušas ziņas par kādreiz populārā aktiera arestiem. Piemēram, pirms diviem gadiem viņš bija izdemolējis kādu viesnīcas istabiņu, kā attaisnojumu minot faktu, ka viņš ir televīzijas zvaigzne.

Brendons bijis divas reizes precējies, bet abas laulības izjukušas. Pēdējā no tām ilgusi vien gadu.

Seriāls palīdz atrast mūža mīlestību

Foto: Vida Press

Elisone Henigana, kuru seriālā iepazinām kā kautrīgo Vilovu, uzskatāma par vienu no veiksmīgākajām "Bafija pret vampīriem" zvaigznēm, kas gan šajā gadījumā nenozīmē dalību skatītāju un kritiķu atzinīgi vērtētās Holivudas lielfilmās.

Viņa piedalījusies "American Pie" ("Amerikāņu pīrāgs") filmu sērijā, bet augstākais sasniegums ir loma populārajā situāciju komēdijā "How I Met Your Mother" ("Kā es satiku tavu māti").

Darbs seriālā "Bafija pret vampīriem" Elisonei palīdzēja atrast mūža mīlestību – uzņemšanas laukumā viņa iepazinās ar aktieri Aleksu Denisofu, ar kuru 2003. gadā mija gredzenus. Abi audzina divas meitas.
Foto: Vida Press

Sliktais zēns ar ģitāru

Foto: Vida Press
Seriāla sliktā zēna – platīnblondā angļu vampīra Spaika – tēlā iepazinām aktieri Džeimsu Mārsteru. Iesākumā viņam bija paredzēta vien neliela lomiņa, bet dumpinieciskais Spaiks kļuva ļoti populārs un bija viens no tiem tēliem, kas Bafijas stāstā palika līdz pat beigām.

2004. gadā – pēc "Bafija pret vampīriem" beigām – uzvirmojusi ideja Spaika stāstu turpināt atsevišķā seriālā, bet dažādu apstākļu dēļ tas nav izdevies.

Vēlāk Mārsters ir parādījies vairākos zinātniskās fantastikas seriālos un citos televīzijas projektos, bet šobrīd fani ar interesi gaida viņa, iespējams, "lielo atgriešanos" "Marvel" komiksu seriālā "Runaways", kas iznāks nākamgad.

54 gadus vecais aktieris arī spēlē ģitāru un dzied, un viņam ir grupa "Ghost of the Robot" ("Robota spoks").

Mārsters ir divas reizes precējies.

Skaistule ar kailfoto

Foto: Vida Press
Starp "Bafija pret vampīriem" daiļavām īpaši izcēlās Harizma Kārpentere, kura tēloja "populāro meiteni" Kordēliju. Bafijas stāstā viņa darbojās tikai pirmos divus gadus, bet vēlāk bija redzama seriālā "Eņģelis".

Arī šīs seriāla zvaigznes karjera turpinājusies lielākoties televīzijas projektos, bet uz lielā ekrāna viņu pamirdzēja 2010. gada filmā "The Expendables" ("Neiznīcināmie") un arī tās otrajā daļā.

Neilgi pēc "Bafija pret vampīriem" beigām Harizmas daili varēja novērtēt arī žurnālā "Playboy". Vēlāk, žurnālam "People" skaidrojot to, kāpēc pozējusi kaila, viņa neslēpa – pēc dēla piedzimšanas viņa pieņēmusies svarā un fotosesija bijis iemesls atgūt formu un atkal justies seksīgai.

Harizmas pirmdzimtais pasaulē nāca 2003. gada martā, bet piecus gadus vēlāk viņas un dēla tēva laulība tika oficiāli šķirta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!