Foto: DELFI

Šova Saimnieks meklē sievu jaunākais dalībnieks Jānis Šmits (attēlā ar vienu no līgavām) pirmajās šova sērijās šokējis tautu ar savu brīvo uzvedību, skūpstoties ar jau divām līgaviņām un publiski stāstot par savu nevainības zaudēšanu. Sarunā ar DELFI Izklaide puisis atklāj, ka nav tik nenopietns, kā varētu likties ekrānā.

Sapnis par zārku taisīšanu

"Es jau no laika gala esmu bijis atšķirīgāks. Agrāk pieaugu gan ķermeņa gan prāta ziņā. Tas tautā saucamais "klikšķis" man bija sestajā klasē. Tad sapratu, kādu profesiju es izvēlēšos un uz kuru skolu iešu.

Skolā visiem jau teicu, ka iešu par zārcinieku un taisīšu zārkus. Un nu redziet kā - mērķtiecība atmaksājusies! Tas ir noticis, tāpat kā simtais audis. Es vienmēr esmu gribējis tieši to mašīnu. Saviem gadiem esmu ļoti pieaudzis. Es pats strādāju un uzturu ģimeni," sarunā ar DELFI Izklaidi sevi raksturo saimnieks.

Lai gan Šmits saimniecībā ir galvenais vīrietis, pati galvenā tomēr ir ome. Ome viņam iemācījusi mūrēt, zināšanas par dabu un joprojām reizēm spēj pārsteigt ar saviem stāstiem. "Reizēm gan uzkrīt uz nerva tie viņas vecmodīgie uzskati," godīgi atzīstas Šmits.

Taču viņš atļaujas darīt pa savam, piemēram, saimniecības sakarā. Puisis vienkārši nosēdinājis ģimeni pie galda un paziņojis, ka audzēs zemenes. Tāpat arī ar attiecībām.

Šmits atzīstas, ka ģimenes sievietes savulaik centušās izēst no ģimenes kādu no viņa draudzenēm. Saimnieks viņas nolicis pie vietas, uzsverot, ka ne jau viņām būs jādzīvo kopā ar šo meiteni.

Darbs alkohola vietā

Puisis nopietni pieiet jau simts gadus vecās mājas uzturēšanai kārtībā - nesen viņš ierīkojis kanalizāciju un nu kaļ plānus par siltināšanu.

"Plāni uz kādiem diviem trim gadiem uz priekšu man viennozīmīgi ir. Un sievai šajos plānos ir ļoti liela vieta. Tagad es tā raujos un man tas darba laiks ir tāds, kāds viņš ir, tāpēc, ka esmu viens.

Iepriekšējās attiecības izbeidzu, un kāpēc man pavadīt laiku vienam mājās, guļot gultā un skatoties televīziju? Vai arī sadzerties un, rupji sakot, kaut kur "parubīties" pilsētā, ja varu tā vietā strādāt.

Bet tāpat arī es izklaidējos. Ja man nākamajā dienā ir jāiet uz darbu, ballē alkoholu nelietoju. Līdz četriem noballēju, divas trīs stundas paguļu. To dienu nomoki, bet tāpat tas ir atspēriens," tā Šmits.

Pēdējo gadu puiša dzīvē galvenais ir darbs, un viņš nav īpaši iesprindzis uz attiecību veidošanu ar meitenēm. Nu jau gan Šmits grib nopietnāk nobāzēties, jo viņa galvā sarakstītajā plānā nākamais gads iecerēts kā pagrieziena punkts.

Šmits plāno doties uz Cēsīm, lai mācītos par restaurētāju. Puisim ir vērienīgi plāni kā saimniecības attīstībā, tā darbā kokapstrādes industrijā. Saimnieks pusi uz pusi cer savienot karjeras veidošanu Valmierā un darbu lauku saimniecībā.

Uzņēmīgais puisis ne mirkli nešaubās, ka dzīve dažādās pilsētās, darbi un vēl mīlestība - tas viss iet kopā. "Ja ir savstarpējā uzticība, tas attālums ir pupu mizas," viņš uzsver.

Rēķinās ar nokļūšanu nelāgā situācijā

Saimniekam, kurš šovā jau paguvis paskūpstīties ar divām un vienādi attiecas pret visām, nav meitenes ideāla, tāpēc šova rezultāts ir neprognozējams.

"Gribu vienkārši jautru, mīļu meiteni. Uzticīgu, viennozīmīgi. Strādīgu, čaklu, bet kurai patīk arī paslinkot, jo arī man šad tad uznāk slinkums. Man patīk iet uz ballēm. Nevis uz klubiem kratīties kā pie strāvas, bet tiešām uz ballēm kārtīgi dejot.

Ja arī viņa iedzer - štrunts. Galvenais, lai netaisa man kaunu, kad zemē jālien," smejoties savu sapņu sievieti raksturo Šmits, uzverot, ka, ja viss izdodas, viņš gatavs tuvākajā laikā arī precēties. Protams, līdz tam vēl jāpārdzīvo dažādi pārbaudījumi, izvēloties īsto saimnieci.

"Šīs dienas, ko pavadīšu ar trim meitenēm, nebūs vieglas. Tas vien, ka pie manis viena ir trīs meitenes, jau ir lieliski. Taču, jau paraksties uz šo visu, es zināju, ka varētu tikt nostādīts nelāgā situācijā, ja runājam par izvēli. Bet ar to ir jārēķinās, un ar to arī meitenes noteikti rēķinās.

Es izvēlēšos vienu, bet tas nenozīmēs, ka pārējās divas ir sliktākas. Tā ir gaumes lieta, ar ko tev sapas un ar ko ir tā dzirksts. Varbūt citam čalim patiktu cita. Jebkurā gadījumā - visas trīs ir foršas meitenes," uzsver Šmits.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!