Foto: Reuters/Scanpix
Tiem, kuri dzīvei vēlas piešaut krietnu devu asumiņa un pārbaudīt savas spējas izdzīvot īpaši nežēlīgos apstākļos, ir iespēja pieteikties šovā "Game 2: Winter", kas nākamā gada vasarā tiks filmēts Sibīrijā.

Šova idejas autors ir miljonārs no Novosibirskas Jevgēņijs Pjatkovskis, kurš iedvesmu smēlies "Bada spēļu" grāmatās un filmu sērijā, un ziņa par gaidāmo projektu iemantojusi uzmanību arī ārpus Krievijas robežām – par to šonedēļ vēsta daudzi britu mediji.

Filmēšanu plānots sākt 2017. gadā, kad 30 dalībnieki – 15 vīrieši un 15 sievietes – tiks izsēdināti Sibīrijas taigā, kur viņiem būs jāizdzīvo deviņus mēnešus.

Balvu fonds gan ir iespaidīgs – mediji vēsta, ka galvenā balva būs 100 miljoni Krievijas rubļu (aptuveni pusotrs miljons eiro). Spēli daudz spraigāku padara fakts, ka šo naudu savā starpā sadalīs tie, kuri būs izturējuši līdz noteiktā termiņa beigām.

Šova noteikumi ir nežēlīgi – nekādu noteikumu nav.

"Viss ir atļauts. Kautiņi, alkohols, slepkavība, izvarošana, smēķēšana, viss," šova noteikumus citē izdevums "The Daily Mail", un šis aicinājums jau guvis gana plašu kritiku. Tiesa, neraugoties uz šo acīmredzami provokatīvo aicinājumu, informācijā par projektu tiek uzsvērts arī tas, ka šova dalībniekiem ir jāievēro Krievijas likumdošana – ja būs pierādījumi par noziegumu, ieradīsies policija un vainīgo aizgādās prom.

Pie mežonīgās dabas krūts atstātajiem dalībniekiem būs jācīnās ne tikai vienam ar otru, bet arī ar temperatūras izmaiņām, savvaļas dzīvniekiem un insektiem.

Tāpat viņiem pašiem būs jānodrošina sevi ar pārtiku, medījot un ķerot zivis, kā arī jāsarūpē krājumi ziemai.

Kā, atsaucoties uz organizatora stāstīto, vēsta izdevums "The Daily Mail", šova dalībniekiem būs jāparaksta līgums, kas noteiks – pret projekta veidotājiem viņi nevarēs izvirzīt nekādas sūdzības. Arī gadījumos, ja kāds cietīs no vardarbības, izdzīvošanas spēles rīkotāji atbildību neuzņemsies.

Foto: Vida Press
Arī palīdzības sniegšana būs apgrūtināta, jo spēle notiks vietā, kas atrodas pusotras stundas lidojumā ar helikopteru. Ja kāds no dalībniekiem kaut kādu iemeslu dēļ vēlēsies izstāties, viņam būs jānospiež "panikas poga". Tiesa, izvēloties šo opciju, atpakaļceļa vairs nebūs – pēc dalībnieka ieradīsies helikopters un aizvedīs viņu no šova. Tādi paši noteikumi attiecas uz situāciju, ja kāds gūs traumas vai saslims.

Pieteikties šovam var jebkurš 18 gadus sasniedzis un garīgi vesels cilvēks. Daļu no dalībniekiem izvēlēsies interneta balsojumā, bet daļai, ja viņi vēlēsies doties uz Sibīriju un cīnīties par dzīvību un pusotru miljonu, nāksies šķirties no summas, kas līdzvērtīga 15 tūkstošiem eiro.

Skatītājiem izdzīvošanas cīņai būs iespēja sekot līdzi 24 stundas diennaktī, ierobežotā teritorija būs aprīkota ar diviem tūkstošiem kameru, un arī katram dalībniekam būs pārnēsājamā kamera.

Šova veidotāji atzinuši, ka viņu mērķauditorija, aicinot pieteikties šovam, ir bagāti cilvēki, kuri mīl riskēt, un atsaucība esot gana liela. Tiek plānots, ka starp dalībniekiem varētu būt dažādu tautību pārstāvji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!