Foto: Publicitātes foto

Režisora Džeimsa Kamerona jaunākā filma Avatar kļuvusi par visu laiku finansiāli ienesīgāko filmu pasaules kinematogrāfa vēsturē, apsteidzot iepriekšējo rekordu – viņa paša 1997. gada filmu Titāniks.

Kā informē kinokompānijas 20th Century Fox pārstāvji, pirmdien, 25. janvārī, filmas Avatar kases ienākumi visā pasaulē pārsnieguši vienu miljardu un 843 miljonus ASV dolārus - tieši pie šīs summas savā laikā apstājās Kamerona filma Titāniks.

Tikai Amerikas Savienotajās Valstīs vien filmas ienākumi sasnieguši 551,7 miljonus dolāru, kas gan pagaidām vēl ir par 50 miljoniem mazāk, nekā tas izdevās grimstošajam kuģim, tomēr nevienam nav šaubu, ka, sasniedzot šos rādītājus tik īsā laikā, Avatar drīzumā pārsniegs visus iespējamos rekordus kino industrijā (Avatar jau kļuva par filmu, kas visātrāk - tikai 17 dienās - spēja nopelnīt miljardu dolāru).

Filma, kas jau saņēmusi balvas vairākos prestižos kino forumos, kļuvusi par kases ienākumu līderi daudzās valstīs, tostarp Krievijā, Ķīnā, Spānijā un arī Latvijā, kur īsā laikā filmu bija paguvuši noskatīties jau 120 000 cilvēku. Jāpiebilst, ka 70 procentos kinoteātru filma tiek demonstrēta stereoskopiskā jeb 3D versijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!