Foto: Kadri no video

Prāvu fanu pulciņu jau paguvis iemantot pašmāju attiecību šovs "Patiesības spogulis", kurš ik nedēļu piedāvā ielūkoties kāda pāra dzīvē. Pirmdien, 27. martā, skatītāji varēja just līdzi Maigonim un Dacei, kuri projektā bija pieteikušies, lai sakārtotu savu kopdzīvi.

48 gadus vecā grāmatvede Dace un 43 gadus vecais Maigonis, kurš šovā tika pieteikts kā brīvmākslinieks, kopā ir vairāk nekā septiņus gadus. Viņu attiecības vairāk atgādina mātes un dēla komunikāciju – Maigonis bieži naktīs izklaidējas ar draugiem, bet Dace viņu norūpējusies gaida mājās.

Maigonis raidījumā sūkstījās, ka Dace viņu pārlieku kontrolējot un, kad viņš devies uz savu iecienīto zolītes vai dambretes spēli, bieži vien traucē ar zvaniem un tincināšanu, kad vīrietis atgriezīsies mājās. To Maigonis raksturo kā "bombīšanu" un atklāj, ka tas mudina "tusēties" vēl ilgāk.

Dace gan iezīmēja citu ainu – viņas dzīvesbiedrs hobijiem velta pārāk daudz laika, abu kopā būšanu atstājot otrajā plānā, un laika gaitā tas nemanot sievieti pārvērtis rūpju māktā bubinātājā. Zolītes mači bieži vien beidzoties ar alkohola lietošanu, un sieviete neslēpa, ka arī šī atkarība kopīgai laimei par labu nenāk.

Arī raksturi abiem ir tik dažādi, ka daudzi brīnoties, kā un kāpēc abi ir kopā, bet te Maigonis ieviesa skaidrību – viņiem esot gan kopīgas intereses, gan laba intīmā dzīve, kas attiecībās ir ļoti svarīgi.

Foto: Publicitātes foto
Vārdu pa vārdam atklājās vēl kāda problēma. Maigonis ļoti vēlas bērniņu, bet Dace, kura jau savulaik ir laidusi pasaulē meitu, pret šo vēlmi ir atturīga. Viņu uztrauc gan pašas vecums, gan veselības stāvoklis, gan tas, ka atvase prasa investīcijas līdz 18 vai pat vairāk gadu sasniegšanai.

Mīļotās atturība pret ideju par bērnu ļoti apbēdina Maigoni, kurš raidījumā neslēpa – ja mājās viņu gaidītu bērniņš, tas būtu iemesls tur atgriezties.

Savu lomu attiecībās spēlējusi arī Maigoņa aizraušanās ar azartspēlēm. Arī patiesības spogulis, kas parādīja pāra nākotni pēc 20 gadiem, ja viņi neko savā dzīvē nemainīs, iezīmēja spēļu automātu kā pavisam reālu enerģiskā vīrieša nākotnes būtisku sastāvdaļu.

Lai gan Dace smalkjūtīgi šo tēmu necilāja, viņa deva mājienu, ka tā ir vēl viena lieta, ar ko dzīvesbiedram jācīnās. Pats Maigonis braši atklāja, ka pirms divdesmit gadiem "Klondaikā" vinnējis 10 tūkstošus latu, bet veiksmes stāsts beidzies ar to, ka visu paspēlējis un vēl beigās aizņēmies no bārmeņa naudiņu trolejbusa biļetei.

Sarunā ar psihoterapeiti Ainu Poišu Maigonis šo ieradumu raksturoja kā "aiziešanu pačilot uz automātu zāli" un "izklaides veidu pēc dambretes".

"Vitalitātes akadēmijā" abi ieradās ar mērķi gan atbrīvoties no liekā svara un uzlabot vispārējo veselības stāvokli, gan arī atrisināt sāpīgos attiecību jautājumus. Ja Maigonis fiziskās formas uzlabošanā metās ar lielu azartu, tad Dace bija atturīgāka, tomēr beigu beigās abi trīs nedēļu laikā bija zaudējuši gana daudz kilogramu.

Foto: Publicitātes foto
Tāpat Maigonim izdevās atbrīvoties no vēl kāda netikuma – viņš atmeta smēķēšanu un braši solīja, ka tas mainīs arī viņa nakts gaitu ieradumus. Viņaprāt, tas, ka viņam vairs nepatiks cigarešu dūmi, atturēs no kopīgām izklaidēm ar draugiem un līdz ar to arī no alkohola lietošanas un spēļu automātiem.

Uzturoties pārvērtību namā, abi neiztika bez ķīviņiem, un Maigonis pat bija spiests gulēt uz balkona – Daci tik ļoti kaitināja datorpeles klikšķi datorspēļu laikā, ka gulēšana atsevišķi šķita labākais risinājums.

Pēc trīs nedēļu prombūtnes abi atgriezās kopīgajā miteklī, kur mēģināja visu apgūto un pārdomāto iedzīvināt ikdienas dzīvē, bet vēlāk abi uz nedēļu tika šķirti, lai vienatnē varētu izlemt, vai attiecības ir vērts turpināt.

Neraugoties uz to, ka Dace šova filmēšanas laikā atzina, ka viņa varētu dzīvot arī viena, bet Maigonis lielījās, ka viņam daudzi ieteikuši sievieti pamest, abi tomēr stāvēja viens otram pretī aiz patiesības spoguļa, un, kad Maigonis ieraudzīja, cik skaisti saposusies mīļotā, viņš vairs spēja domāt tikai par to, ka pēc iespējas ātrāk jānozūd aizkulisēs, lai pabučotos.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!