Foto: EPA/LETA
Nereti tā notiek arī ar ļoti labiem aktieriem – kļūstot populāriem, viņi vienkārši sāk spēlēt to pašu lomu, kas viņiem atnesusi slavu, vai arī filmā pēc filmas spēlē paši sevi. Šajā sakarā ārvalstu eksperti apkopojuši sarakstu ar desmit aktieriem, kuri minēto faktoru dēļ uzskatāmi par šobrīd vienveidīgākajiem un apnicīgākajiem Holivudā.

Morgans Frīmens, 73 gadi

Holivudas veterāns, "Oskara" laureāts Morgans Frīmens ir drošs variants, kad saskaņā ar scenāriju ir vajadzīgs vecs, vieds vīrs. Tāpēc arī pēdējos divdesmit gadus, lai ko arī nespēlētu Frīmens - zagli, kādas valsts prezidentu vai pat dievu - viņš spēlē tieši vecu, viedu nēģeri. Pat savās "ļaunākajās" lomās Frīmens pirms nomiršanas fināla repliku pasaka nevis ļaunā balsī, bet pamācošā tonī.

Džonijs Deps, 47 gadi

Agrāk Deps bija slavens ar to, ka izvēlējās pēc iespējas daudzveidīgākas lomas. Tomēr, vienreiz nospēlējis Karību jūras pirātos, Deps vairs īpaši neiespringst - pirmo reizi karjerā naudas dēļ spēlē vairākos turpinājumos, bet Džeka Sperova vaibsti jūtami arī Brīnumzemes Alisē un Tūristā.

Brūss Viliss, 55 gadi

Kopš pirmās Cietā rieksta daļas Brūsa Vilisa ironiski iecietīgais smaids skatāms ikvienā filmā gandrīz jau ceturtdaļgadsimta garumā. Šajos gados Viliss spēlējis gan trilleros, gan komēdijās, gan dažās drāmās, tomēr viņa mīmika tajās ir minimāli mainījusies - "cietā rieksta" rūdījumu noslēpt neizdodas.

Džesijs Aizenbergs, 27 gadi

Lai gan Holivudas slavas saulītē Aizenbergs sildās tikai nesen, viņš jau paspējis sakrist uz nerviem daudziem kinomāniem. Ik gadu filmējoties vismaz trīs filmās, viņš vienmēr ir par sevi nepārliecināts, izspūris lamzaks. Lai gan jaunais censonis par tieši tādu lomu filmā Sociālais tīkls izvirzīts "Oskara" balvai, ir skaidrs, ka ilgi tādā veidā turpināt nav iespējams.

Sets Rogans, 28 gadi

2007. gadā Rogans nospēlēja galveno lomu pāraugušo pusaudžu manifestā Nedaudz stāvoklī, bet kopš tā laika aktieris iestrēga lomās, kurās spēlē tūļīgu tēviņu, kas laiski pavada laiku bezdarbībā. Nesen viņš mēģināja mainīt ampluā, spēlējot supervaroni filmā Zaļais sirsenis, tomēr notievēšana par 13 kilogramiem īpaši nopietnāku viņu nav padarījusi.

Džeks Nikolsons, 73 gadi

Par lomu filmā Cik labi vien var būt saņēmis savu trešo "Oskaru", leģendārais aktieris nomierinājās un atslābinājās. Lai gan viņa lomas ir labas un par haltūru pārmest nevar, pēdējos desmit gadus Nikolsons ar aizrautību spēlē Džeku Nikolsonu - tas pats velnišķīgais smaids, tā pati maniere strauji sākt kliegt utt.

Džeisons Stethems, 38 gadi

Lai gan no Gaja Ričija filmas Nav dūmu bez uguns pa īstam "izsitās" vienīgi Stethems, Holivudā viņš ir ieslīdzis apskaužami vienveidīgi lomās, bet no trilleru aktiera ampluā atbrīvoties nepavisam nav viegli. Tiesa, viņš nemaz arī necenšas un jūtas visai komfortabli kā puisis ar kvadrātveida žokļiem, lieliem bicepsiem un milzīgu šaujamo. Skatītāji pagaidām to novērtē.

Nikolass Keidžs, 47 gadi

Laikos, kad Nikolass vēl nebija superzvaigzne, viņš atļāvās filmēties pie Deivida Linča, spēlēt krāšņi, eksperimentēt un improvizēt. Taču kaut kad starp Klinti un Eņģeļu pilsētu (tātad - uzreiz pēc "Oskara" saņemšanas) viņš savu talantu pazaudēja. Tagad aktieris ar aizrautību filmējas otrās šķiras fantastikas filmās, un vienīgais, kas tajās mainās, ir viņa frizūra.

Adams Sandlers, 44 gadi

Savu karjeru sācis ar pamuļķīgām komēdijām, Sandlers šo ampluā pēc būtības nav pametis un droši vien arī nekad nepametīs. Lai gan reizēm viņš cenšas piedalīties arī drāmās (vienīgais vērā ņemamais panākums - Punch-Drunk Love), šķiet, ka Sandlers arī pats ir nedaudz noguris, tāpēc pēdējās filmās viņš pat cenšas pēc iespējas mazāk kustēties.

Leonardo Di Kaprio, 36 gadi

Ne pirms, ne arī īsi pēc Titānika neviens nav šaubījies, ka Leo ir ne tikai "smuks ģīmītis", bet viņš ir arī izcils aktieris. Tomēr pēdējos gados Di Kaprio ir skāris "Džeka Nikolsona sindroms" - viņš spēlē pats sevi. Viņa lomas ir labas un fundamentālas, bet pārsteigumus vairs nesagādā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!