Foto: DELFI

Oktobra vidū televīzijas skatītāju vērtējumam tiks nodota šova Lauku sēta jaunā sezona, kurā desmit brašuļi cīnīsies par ceļojumu uz Brazīliju, un DELFI Izklaide ļauj nedaudz ielūkoties sētā, kur notiks lielās kaislības.

LNT realitātes šovs Lauku sēta norisināsies Beverīnas novadā - Rozītēs. Tur saimnieko atraktīva, strādīga un pēc kārtīgiem strādniekiem izslāpusī saimniece Valentīna Roziņa.

Kā vēsta šova veidotāji, saimniece ir sieviete ar krampi, kura zina, kādam ir jābūt īstam darba darītājam. Šī saimniece mēli aiz zobiem neturēs un pateiks, ja izdarītais darbs nebūs kvalitatīvs.

Saimniece ir pārliecināta, ka šobrīd laukos atrast kārtīgu palīgu ir grūti.

"Darba tīkotājiem mēnesis strādāšanai ir par maz, bet divi - stipri par daudz! Šādi darbinieki bieži vien ir draugos ar grādīgajiem dzērieniem un slinkumu. Staigā kā tūristi pa Latviju, bet strādāt negrib - tikai naudu pieprasa! Ne tādam var uzticēt savu saimniecību, ne lopus, ne lāpsu rokās paturēt! Tāpēc es ceru, ka Lauku sētas dalībnieki būs īsti čaklīši un darbus veiks rūpīgi, ar lielu atbildības sajūtu!" atzīst saimniece.

Valentīnas pārvaldītajā saimniecībā dzīvo ap simts govis, kā arī teļi, cūkas un vistas. Piensaimniecība ir galvenā, bet ne vienīgā joma, ko Valentīna dēvē par savu biznesu, un dalībniekus šovā sagaida kārtīgs lauku režīms.

Viens no pirmajiem darbiem, kas būs jāpaveic Lauku sētas dalībniekiem - jāatjauno cūku kūts jumts, kas šajā pavasarī. Taču tas būs tikai sākums, jo saimniecei ir kārtīgs saraksts ar lauku darbiem - jāuzliek jauns bruģis, jānomaina pirtij jumts, jāsavāc ziemai siens, jāravē dobes, jāsviež medus un jātiek galā ar cimperlīgajām bitēm - šos un vēl citus darbus vairums dalībnieku darīs pirmo reizi.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!