Foto: EUROVISION/EBU

Kopš tapis zināms, ka Latvijas pārstāvis Justs Sirmais (attēlā) uz "Eirovīzijas" konkursa skatuves kāps melnā ādas jakā, vienkāršā kreklā un saplēstos džinsos, nerimstas diskusijas par to, vai šāds tēls nav mazliet par vienkāršu glamūrīgajam koncertam. Arī modes eksperte, blogere Alīna Keller atzīst, ka Justa tēls nav pietiekami efektīgs.

Kamēr citu valstu pārstāvji konkursā sacenšas, kurš uzvilks iespaidīgāku kleitu vai šikāku uzvalku, mūsu Justs uz pārmērībām neiespringst – viņš uz konkursa skatuves kāps pabalējušos melnos džinsos ar saplēstiem ceļgaliem, neuzkrītoši brūnā krekliņā un melnā ādas jakā.

Kā "Delfi Izklaidei" atklāj modes blogere Alīna Keller, Justa tērps atbilst "casual" jeb ikdienišķajam dreskodam, ne kāpšanai uz skatuves, kur tomēr prasās kas īpašāks.

"Es mainītu tērpu, jo tas izskatās nu ļoti "casual". Tas taču ir tik nopietns konkurss, un Justs ir viens uz tik lielas skatuves bez dejotājiem un dekorācijam. Vajadzēja izvēlēties ko citu, lai paliktu atmiņā," uzsver Alīna.

Lai arī Justa komanda allaž uzsvērusi, ka spilgtu tēlu un krāšņu šovu neveidos apzināti, lai nenovērstu uzmanību no dziesmas, eksperte atzīmē, ka "Eirovīzija" jau sen vairs nav tikai dziesmu konkurss.

"Balsotāji skatās uz visu kopumā – kā dziedātājs izskatās, ko dara uz skatuves un kā pasniedz dziesmu," vizuālā tēla nozīmi uzsver eksperte. Viņa skaidro, ka "Eirovīzijas" dalībniekam obligāti nav jāapkaras ar spīguļiem vai jāpārsteidz ar košām krāsām, taču, arī veidojot "vienkāršā puiša" imidžu, jāņem vērā dažas nianses.

"Es pievienotu Justa tērpam kādas interesantas detaļas. Vai arī otrs variants – mainītu tērpa krāsu uz tumši zilu vai vispār izteikti melnu. Tādu krāsu tērps piešķirtu izpildītājam spēku, tajā pašā laikā saglabājot viņa vienkāršību," variantu iesaka Alīna.

Jau vēstīts, ka "Eirovīzijas" dziesmu konkurss sāksies 10. maijā, bet īkšķi par Justu un dziesmu "Heartbeat" būs jātur 12. maijā – viņš otrajā pusfinālā uzstāsies ar pirmo kārtas numuru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!