Foto: F64

Svētdienas, 22. februāra, vakarā LTV1 gaidāmais konkursa Supernova 2015 fināls solās būt tika aizraujošs kā vēl nekad. Finālā iekļuvuši četri tik atšķirīgi dalībnieki – Aminata Savadogo, MNTHA, ElektroFolk un Markus Riva, ka pat pieredzējušu mūzikas ekspertu domas par uzvarētāju dalās.

Edgars Kramiņš: Vislabākais ir Markus Riva

Vokālais pedagogs, režisors un šovbiznesa profesionālis Edgars Kramiņš ir pilnīgi pārliecināts - no šiem četriem finālistiem uz lielo Eirovīziju labākais kandidāts viennozīmīgi ir Markus Riva.

"Pirmkārt, viņš ir harizmātiski visspēcīgākais. Viņam ir pieredze uz lielas skatuves un savs atbalstītāju loks arī ārpus Latvijas - Krievijā un Ukrainā -, kas varētu noderēt lielajā Eirovīzijā. Un tas, ko es gribu īpaši uzsvērt - viņam vienīgajam no šiem četriem ir skatuves māksliniekam piemērota nervu sistēma.

Visi varējām pārliecināties par to, kā viņš spēj uzņemt absolūti nepamatotus un nepiemērotus, savu personību graujošus žūrijas komentārus," DELFI Izklaidei Rivas plusus uzskaita Kramiņš. Pārējos dalībniekus viņš uzskata par pagaidām pārāk maz pieredzējušiem, lai tos laistu pārstāvēt Latviju uz lielo konkursu.

"Piemēram, Aminatas pusfināla priekšnesuma līmenis, salīdzinot ar sniegumu pirmajā tiešraidē, bija krities. Nevainoju viņu - pārējiem dalībniekiem pagaidām vēl nav pieredzes un sapratnes par to, ka jo lielāka auditorija, jo citādāk jāstrādā. Uzsveru, ka pagaidām," savus novērojumus par finālistiem atklāj eksperts.

Intars Busulis: Aminata noteikti vinnēs

Pretējās domās gan ir Latvijā un nu jau arī Krievijā lielus panākumus guvušais mūziķis ar pieredzi Eirovīzijā - Intars Busulis. Viņš uzskata, ka tieši Aminata un ElektroFolk savos šovos ieguldījuši visvairāk darba, tāpēc arī pelnījuši uzvaru.

"Uzvarēs Aminata, jo viņai gan ir gan skaista balss, gan dziesma, kurā izstrādāta katra frāze. Zinu, cik nopietni viņa gatavojusies. Aminata noteikti vinnēs," spriež Busulis, kurš nupat kā atgriezies no sava pirmā koncerta Pēterburgā un jau gatavojas nākamajam šovam svētdien Maskavā, tāpēc diemžēl Supernova balsojumā nepiedalīsies.

Mūziķis atzīst, ka viņam pašam ļoti patīk arī jaunā dziedātāja MNTHA, tāpēc viņš tīri cilvēcīgi priecātos arī par jaunās meitenes uzvaru, taču profesionāli vislabāk sagatavoti iziešanai starptautiskā arēnā ir Aminata un ElektroFolk.

"Aminatas dziesmai piemīt tāds īpašs strāvojums - ļoti iespējams, ka viņai izdosies vinnēt arī lielajā Eirovīzijas konkursā. Jo lai arī lielajā konkursā pastāv šī kaimiņu solidaritāte, pirmajā vietā vienmēr nokļūst labākā dziesma, ne tas, par ko sabalsojuši savējie," Aminatai panākumus Eiropā paredz Busulis.

Juris Millers: Turēšu īkšķi par ElektroFolk

Pazīstamais producents Juris Millers gan pret fināla četriniekā iekļuvušo kompāniju ir visai skeptisks. Viņš spriež, ka vienīgie, uz kuriem var likt kaut kādas cerības lielajā Eirovīzijā, ir ElektroFolk.

"Es pats turēšu īkšķi par ElektroFolk. Dziesma Sundance ir enerģētiski spēcīgākā. Bet mani vispār satrauc tas, kas atkal iekļuvis nacionālās atlases finālā. Kad beidzot Markus Riva sapratīs, ka viņš ir labāks producents, nekā dziedātājs?

Arī Aminata vēl pagaidām nav nobriedusi tādam pasākumam. Un MNTHA ir tikko parādījusies uz skatuves. Tad rodas jautājums par to - kādas ir mūsu vēlmes Eirovīzijā? Vai gribam kvalitatīvi reprezentēt savu valsti vai arī vienkārši aizsūtīt kādu valsts apmaksātā ceļojumā?

Ja arī kāds viņu sauc par Latvijas jauno Bjorku, es viņā vēl nekādu Bjorku nesaskatu. Vismaz pagaidām ne," skarbs savā vērtējumā ir Millers.  Viņš spriež, ka vislabākā izvēle konkursam būtu kāds pieredzējis mākslinieks - Dons, Samanta Tīna vai Linda Leen.

"Starp šiem četriem eksportspējīgs nav neviens. Bet skatītāji jau izvēlēsies kādu, kuru maijā gānīt, un par to arī nobalsos. Var notikt viss, jo latvju tauta jau balsojot nedomā. Nebrīnos, ja latvieši iebalsotu finālā surikātu," ironizē Millers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!