Foto: F64

Pirmdien, 3. decembrī, TV3 sākās jauns Gandrīz ideālo vakariņu raidījuma cikls, kurā šonedēļ piedalīsies politiķi – viesus uzņems un pie citiem ciemosies Imants Parādnieks (attēlā), Ingrīda Circene, Dana Reizniece–Ozola, Inese Lībiņa–Egnere un Valērijs Agešins.

Rītā pirms maltītes gatavošanas Parādnieks bija devies uz Tomes zivju audzētavu, lai iegādātos Latvijā audzētu sudraba foreli, kuru viņš vēlāk nesa uz tirgu, lai to notīrītu, un vakariņu galdā tika celtas arī Getliņos augušas pašmāju zemenes un citi Latvijā audzēti labumi, ko deputāts iepirkšanās laikā īpaši uzsvēra.

Saviem ēdieniem Parādnieks bija devis ļoti dzejiskus nosaukumus - iesākumā viesiem galdā tika celts tējas dzēriens jeb Sarkanā sudraba dzēriens, uzkodās viņš ciemiņiem pasniedza Bulbula gardumu ar aizjūras sieru un Latvijas plašumos apmaldījušos tatāru ar draudzeni, bet pamatēdienā galdā saimnieks pasniedza Strauta nebēdnieci vīnoglapu paēnā.

Ēdienu gatavošanas laikā, ko nedaudz apgrūtināja kapāšanas laikā sagrieztais pirksts, Parādnieks atklāja arī savus ēšanas paradumus - viņš ikdienā nelietojot ne cukuru, ne gaļu, tāpēc arī viesiem tika piedāvāti galvenokārt zivju ēdieni, bet našķi tika saldināti ar medu.

Lai gan pie galda tikās politiskie pretinieki, jau pirms ciemošanās viesi viens otram vēlēja veiksmi šīs nedēļas cīņā, bet Saskaņas centra pārstāvis Agešins, sirsnīgi smejot, vairākkārt uzsvēra, ka Parādnieka namā šajā vakarā valdīs "vienotība un saskaņa".

Arī vakars, kas sākās ar tējošanu, ritēji mierīgi, un ciemiņi bez liekiem politiskiem konfliktiem baudīja saviesīgas sarunas, bet Circene acīgi novēroja, ka namatēvs, uzņemot viesus, ir drusku satraucies, jo nodarbojas ar sev neierastām lietām.

Pēc uzkodu baudīšanas, kuras laikā ciemiņus izklaidēja karikatūru mākslinieks, Parādnieks viesus aizveda uz savai ģimenei piederošo privāto bērnudārzu Pūcīte, kas atrodas Parādnieka nama pirmajā stāvā. Tur ciemiņiem pašiem bija jādemonstrē savi mākslinieciskie talanti, apgleznojot maskas un veidojot kolāžas ar saviem bērnības foto. 

Politiķu darbošanos improvizētajā mākslinieku darbnīcā pavadīja mūziķa Kaspara Zemīša ģitārspēle, un bērnudārzā valdošā atmosfēra patiesi aizkustināja visus ciemiņus, kuri neslēpa, ka šīs izklaides laikā ir sajutušies kā bērnībā.

Pēc izklaides dažas viešņas ķērās pie Parādnieka grāmatu skapja analizēšanas, bet veselības ministre namatēvam palīdzēja ar trauku mazgāšanu un pamatēdiena baudīšanas laikā, kas notika bērnudārza telpās, aicināja Parādnieku nedaudz atslābt.

Savu politisko konkurentu un viņa sarūpēto vakaru pārējie politiķi vērtēja atzinīgi: Parādnieks kopā saņēma punktus 37 punktus, un visaugstāko vērtējumu - 10 balles - viņš saņēma no Danas Reiznieces-Ozolas, kura atzina, ka ilgi atcerēsies šo vakaru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!