Foto: F64

Četras dienas Rīgas kinostudijā pulcējās talanti no Latvijas malu malām, lai piedalītos vērienīgā šova "X Faktors" otrās sezonas TV atlašu filmēšanās. Pēc vairāk nekā 100 dziedošo talantu noklausīšanās gan žūrija, gan radošā komanda ir pārliecināta – šogad muzikālais piedzīvojums būs vēl aizraujošāks nekā pērn.

Televīzijas atlasēs pirmo reizi žūrijas komandas Reiņa Sējāna, Aijas Auškāpas un Intara Busuļa priekšā stājās reģionālajās atlasēs izvēlētie dalībnieki, lai cīnītos par ceļazīmi uz nākamo kārtu – krēslu izaicinājumiem. Pirmdien, 30. jūlijā, tika aizvadīta pēdējā TV atlase.

Kā vēsta raidījuma pārstāvji, šī daudziem no dziedošajiem talantiem bijusi arī pirmā pieredze uz lielās skatuves skatītāju un televīzijas kameru priekšā, bet uzveikt satraukumu pirms lielā iznāciena viņiem aizkulisēs palīdzēja šova vadītājs Markus Riva.

"Mēs šogad daudz labāk apzināmies, ko gribam. Sajūtu līmenī mēs meklējam to, kurā deg uguntiņa, tas, pie kā cilvēks var pieķerties – ne tikai vizuāli, ne tikai vokāli tehniski, bet arī dvēseliski tuvs cilvēkiem, atvērts pasaulei, žūrijai un skatītājiem," šī gada žūrijas mērķi atklāj Intars Busulis, uzsverot – interesanta materiāla šogad ir ļoti daudz.

"Es domāju, ka esam apzinājušies to, ka mums ar izvēlēto materiālu pēc tam pašiem būs jāstrāda, līdz ar to ir "jāšauj" ļoti precīzi. Mums kā "powerpuff girls" katram ir savas spējas, un, saliekot tās kopā, kopīgais sensors par to, ar kuru būs vērts strādāt, ir diezgan precīzs. Šobrīd šķiet, ka patiešām esam atlasījuši tos, kuriem vajadzēja tikt tālāk, bet tie, kuriem vēl ir jāpagaida, ir devušies prom," norāda Reinis Sējāns.

Šova "X Faktors" otrā sezona telekanālā TV3 startēs 9. septembrī, un līdz pat septembra beigām ik svētdienas vakaru TV skatītājiem būs iespēja sekot līdzi aizraujošajām, muzikālu pārsteigumu, humora, smagu lēmumu un spilgtu emociju pilnajām televīzijas atlasēm.

Oktobrī gaidāmi "krēslu izaicinājumu" raidījumi. Tajos žūrija no televīzijas atlasēs tālāk tikušajiem dalībniekiem izvēlēsies četrus pašus labākos trīs kategorijās – dalībniekus vecumā no 16-25 gadiem, dalībniekus, kuri ir vecāki par 25 gadiem, un vokālās grupas. Līdz ar otrā "krēsla izaicinājuma" izskanēšanu taps zināmi šova "X Faktors" otrās sezonas Latvijā 12 finālisti, kuri profesionāļu vadībā uzsāks savu ceļu uz lielo skatuvi.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!