Foto: Privātais arhīvs

Ja slinkums gatavot pamatīgi ievīstītus kāpostu tīteņus, jāmeklē vienkāršāki varianti, lai iegūtu kāroto garšu. Slinkie tīteņi tad ir tieši laikā! "Mani slinkie tīteņi, kaut nekā slinka tur nebija, kamēr visu sagatavo," par savu recepti stāsta Lāsma Dagile, ieteikdama to "Facebook" grupā "Latvieši UK Gatavo".

::recepte::

Rīsus novāra un liek atpūsties.

Sīpolu, burkānu un kāpostus smalki sagriež, apber ar tējkaroti sāls, liek lielā traukā un sutina, līdz mīksti.

Pēc tam rīsus un dārzeņus pārliek lielā traukā, pievieno gaļu, kiploka daiviņas un garšvielas (2 TK sāls, melnie pipari, malts koriandrs, maltas ķimenes, čili pulveris).

Visu vienmērīgi izmaisa un veido kotlešu formas, tad kārto cepeštraukā. Uzkarsē krāsni līdz 200 grādu temperatūrai.

Pagatavo mērci, ko liet pāri kotletēm: sajauc jogurtu, tomātu pastu, ūdeni, pievienojot sāli un melnos piparus pēc garšas. Gatavo mērci pārlej "tīteņiem".

Liek krāsnī cepties 35–40 minūtes. Pēdējās 10 minūtes gatavo tīteņus zem folija, lai neapdeg.

::!recepte::

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!