Foto: DELFI

Svētdienas, 1. februāra, vakarā Latvijas Televīzijas skatītājiem bija iespēja sekot līdzi jauno talantu un dziesmu konkursa Supernova 2015 tiešraidei, kurā par tiesībām iekļūt muzikālās sacensības pusfinālā un ceļazīmi uz Eirovīziju spēkiem mērojās pirmie desmit drosminieki, no kuriem tālāk tika tikai četri.

Iepriekšējās divās nedēļas nogalēs skatītāji varēja ielūkoties pretrunīgi vērtētajās konkursa Supernova atlasēs, kur žūrijas locekļi un producenti kopīgiem spēkiem izvēlējās labākos solistus, duetus un citas muzikālās apvienības no plašā pretendentu pulka.

Izpildītājus vērtēja pašmāju mūzikas grandi Guntars Račs, Dons, Ieva Kerēvica un Kaspars Roga, bet iesniegtās kompozīcijas vērtēja ārvalstu eksperti. Apvienojot abu žūrijas komandu darba rezultātus, tika noskaidroti 20 izpildītāji un dziesmas, kas ieguva tiesības cīnīties par ceļazīmi uz Eirovīziju.

Pirmajā Supernova 2015 tiešraidē svētdienas, 1. februāra, vakarā uz skatuves kāpa desmit no viņiem, bet pusfinālam kvalificējās tikai četri. 

Skatītāji cīņu ļāva turpināt neparastajai dziedātājai MNTHA ar dziesmu Nefelibata, kura tika atzīta par šī vakara lielāko pārsteigumu, kā arī apvienībai ElektroFolk ar dziesmu Sundance. 

Žūrija atzina, ka pirmo divu vietu ieguvēji viņiem ar skatītājiem ir sakrituši, kas nozīmē, ka pusfinālam kvalificēsies tie, kuri žūrijas kopvērtējumā bija ieņēmuši trešo un ceturto vietu - Antra Stafecka ar dziesmu It's The Night un grupa Framest ar dziesmu Ziemā.

Nākamajā nedēļas nogalē, 8. februārī, par žūrijas un skatītāju simpātijām cīnīsies otrs desmitnieks, un 15. februāra raidījumā tiešraidē tiksies 8 labākie.

Pirmajās divās tiešraidēs izpildītājus un dziesmas vērtē gan žūrija, gan skatītāji. Skatītāju balsojumu veido telefonbalsojums un internetbalsojums, un no viena tālruņa numura var balsot ne vairāk kā piecas reizes.

Jau vēstīts, ka šogad Latvijas Televīzija ierastās "eirodziesmas" nacionālās atlases vietā izvēlējās rīkot konkursu Supernova 2015, kura mērķis ir ne tikai izvēlēties spilgtu hitu ar starptautisku potenciālu, bet arī atklāt vietējos talantus.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!