Pirmdien, 5. novembrī, skatītāju vērtējumam tika nodots kārtējais kulinārijas šova Gandrīz ideālas vakariņas raidījumu cikls, kurā, kā izskatās, netrūks pikantēriju.

Šonedēļ ar interesantām receptēm, kā arī aizraujošām izklaidēm skatītājus pārsteigs uzņēmēja un gaisa balonu pilote Inga Igaune, Finanšu ministrijas ierēdnis un dzejnieks Emīls Buiķis, bērnu rotaļlietu veikala īpašniece Lauma Cālīte, kura atpazīstamību guvusi jau kā šova Lauku sēta dalībniece, sabiedrisko attiecību speciālists Ēriks Matulis, kā arī frizieris un skandalozā šova Sapņu Sala bijušais dalībnieks Ģirts Mūrnieks jeb Giriks (attēlā pa kreisi).

Tieši Giriks namatēva pienākumus uzņēmās raidījumu cikla pirmajā vakarā.

Raidījuma sākumā, raksturojot iecerēto vakara noskaņu, Giriks paziņoja, ka, lai gan sirdī ir pārliecināts latvietis un nosolās būt pēdējais, kurš lidostā izslēdz gaismu, sanākušos viesus viņš cienās ar eksotiskiem ēdieniem un vakaru ieturēs austrumnieciskā atmosfērā.

Girika solītā austrumnieciskā noskaņa, kā arī vīraks, kuru viņš iecienījis kūpināt ievērojamos apmēros, gan nedaudz uztrauca sabiedrisko attiecību speciālistu Ēriku un gaisa balonu piloti Ingu, kura pat paziņoja, ka vīraka smarža viņu šķebinot.

”No ēdieniem labprāt ēdu visu, bet vīraks gan man riebjas. Man no tā sāk sāpēt galva, un man būtu jāsajūk prātā, lai es pati to sāktu kūpināt. Man patīk tīras smaržas, un uzskatu, ka mūsu platuma grādi vīrakam nepavisam nav piemēroti," atzina Inga.

Tomēr, neraugoties uz viesu aizspriedumiem par vakariņu eksotisko gaisotni, ierodoties pie namatēva, ciemiņiem vairs neatlika laika uztraukties par pārlieku izteikto vīraka aromātu.

Lai atraisītu savstarpēji nepazīstamos raidījuma dalībniekus, Giriks bija aicinājis talkā īpašo komandu Biezpiens un rozīne jeb bārmeņus, kas sevi dēvēja par girikologiem un atnākušos viesus sagaidīja ar īpašiem sausajiem molekulārajiem kokteilīšiem, lai uzlabotu ciemiņu asinsriti un noskaņojumu.

Tāpat girikologi vakara gaitā kā izklaides pirmo daļu sniedza aizraujošu bārmeņu šovu, ko atzinīgi novērtēja ikviens no raidījuma dalībniekiem.

Kā pirmo cienastu Giriks cēla galdā turkmēņu uzkodu - lavašu ar pikantu un austrumniecisku pildījumu. Uzkodas garšu viesi vienbalsīgi uzteica, tomēr atzina, ka ēdiena lielās porcijas sagādājušas gardēžu cienīgu pārbaudījumu.

Pamatēdienā tika servēts folijā gatavots lasis ar basmati rīsiem, ko Giriks nodēvēja par Arzan Jep El Habibi, savukārt desertā, kas tika pasniegts vakara otrajā daļā pēc īpašas, stiprajam dzimumam paredzētas izklaides, jaunais puisis bija pagatavojis medus torti ar nosaukumu Sveiciens no Zvaigžņu ielas.

Tieši vakara noslēdzošā daļa, ietverot izklaidējošas aktivitātes, kas, pēc Girika teiktā, gan vairāk atbilstu vīriešu gaumei, viesus iepriecināja visvairāk - frizieris ciemiņus aizveda uz intīmpreču veikalu Labi, kurā tos sagaidīja pikants pārsteigums - striptīzdejotājas šovs.

Par izklaidi sevišķi sajūsminājās Inga, kura atzina, ka pati uz šādu veikalu nekad nebūtu atnākusi, kā arī Ēriks, ko iepriecināja Girika uzdrošināšanās un brīvdomīgais gars, kas radījis lieliskas sajūtas.

Tieši uzdrošināšanās ēdienu izvēlē un viesu izklaidēšanā, kā arī namatēva viesmīlība un rūpīgā attieksme pret viesiem Girikam nodrošināja samērā augstu novērtējumu. 

Neraugoties uz satraukumu kameru priekšā, kā arī nemitīgi plīstošajiem traukiem un sagrieztajiem pirkstiem vakariņu gatavošanas procesā, frizieris no katra ciemiņa saņēma deviņas balles, kopā iegūstot 36 punktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!