Spriežot pēc tā, cik aktīvi skatītāji atbalsta konkursa Supernova finālistus grupu Catalepsia (attēlā), viņi ir reāli pretendenti uz iespēju pārstāvēt Latviju Eirovīzijā. Mūziķi atklāj, ka ar tādu fanu atbalstu nebija rēķinājušies pat pārdrošākajos sapņos.

"Ziņa, ka pēc skatītāju balsojuma esam otrie, mums bija liels šoks. Liels pārsteigums, par ko mēs priecājamies. Ja salīdzina, cik, piemēram, Markum Rivam ir sekotāju sociālajos tīklos, mums to ir daudz mazāk," sarunā ar DELFI Izklaidi par rezultātiem priecājas mūziķi.

Viņi spriež, ka metālistu parādīšanās popsīgajā sacensībā visdrīzāk paveikusi divus labus darbus. Pirmkārt, tā piesaistījusi balsotāju pulkam cilvēkus, kuri iepriekš Eirovīzijas aktualitātēm nesekoja, otrkārt, tā parādījusi skatītājiem, ka Latvijas kvalitatīvās mūzikas tirgus nesastāv tikai no popa un šlāgera.

Arī pašiem metālistiem dalība konkursā likusi citādāk paskatīties uz Latvijas šovbiznesu. "Šāda mēroga pasākumā esam pirmo reizi. Pirms tam mums bija izveidojies savs priekšstats par šo vidi – likās, ka te cilvēki būs kā zvaigznes, tādi iedomīgāki. Izrādījās pavisam otrādi.

Mūziķi ar mums sveicinās, ir tādi pozitīvi, vispār te valda draudzīga gaisotne. Īpaši Justs – viņš vispār ir foršs čalis, mums ir, par ko parunāt. Viss ir daudz citādāk, nekā mums sākumā likās," stereotipus par iedomīgajām popzvaigznēm lauž Catalepsia.

Mūziķi apzinās, ka kādam šī žanra cienītājam varbūt kremt, ka metālisti it kā nodod savējos, lienot vienā bariņā ar popzvaigznēm.

"Esam lasījuši atsauksmes, ka metālam jāpaliek andergraundā un ka nevajadzētu līst uz āru – jābūt neatkarīgiem. Tajā pašā laikā mēs jau esam neatkarīgi. Mēs nemainām stilu, lai pielāgotos šim konkursam.

Mēs ziedojām dziesmas garumu, iekļaujot to trīs minūtēs, kas priekš mums jau bija diezgan šausmīgi. Bet muzikālā ziņā mūs nekas neietekmēs," uzsver mākslinieki. Ja arī, piesakoties konkursam, uzvara viņiem nerādījās pat sapņos, nu Catalepsia jau sākusi nopietni izsvērt šādu iespēju.

"Ja skatītāji un žūrija galu galā būs tā lēmusi, mēs brauksim un aizstāvēsim Latvijas godu, cik vien labi mēs to spēsim. No mums jau tas tagad ir mazāk atkarīgs, nekā no mūsu vērtētājiem," spriež mākslinieki.

Ja uzvarēt neizdosies viņiem, Catalepsia ar prieku sveiks uzvarētāja godā Justu. "Uzskatām, ka Justs ir labs kandidāts uzvarai. Okei, tādu mūziku mēs mājās neklausāmies un nekad neklausīsimies, bet nevar neatzīt, ka viņam ir ļoti kvalitatīvs izpildījums, laba balss. Viņš arī ļoti labi un droši izskatās uz skatuves. Cepuri nost. Ja kāds ir pelnījis uzvarēt, tas ir Justs," uzskata mākslinieki.

Atgādinām, ka līdz piektdienai, 26. februārim, par savu favorītu var balsot DELFI publikas simpātijas balsojumā šeit. Uzvarētājs saņems reklāmas kampaņu 2000 eiro vērtībā portālā DELFI savas profesionālās darbības un sasniegumu popularizēšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!