Foto: Publicitātes foto

Svētdien, 14. februārī, LTV1 tiešraidē skatītāju un žūrijas priekšā stāsies konkursa Supernova otrais dalībnieku desmitnieks, un pārraides gaidās DELFI Izklaide piedāvā nedaudz tuvāk iepazīties ar izpildītājiem.

Jau vēstīts, ka pirmajā tiešraidē skatītāji lēma par labu Justam Sirmajam un grupai Catalepsia, bet ar žūrijas svētību cīņu pusfinālā varēs turpināt Marta Grigale un Ivo Grīsniņš-Grīslis.

Otrajā tiešraidē uzzināsim, kuri būs nākamie četri dalībnieki, kas 21. februārī startēs pusfinālā, un, lai, iespējams, atvieglotu skatītājiem izvēli, lūk, neliels ieskats izpildītāju biogrāfijās un, protams, iespēja noklausīties arī kompozīcijas.

Madara Grēgere

Foto: Publicitātes foto

Madara Grēgere dzimusi 1992. gada 28. janvārī. Jau no trīs gadu vecuma Madara ir dziedājusi popgrupā Jūras akmentiņi. Piecu gadu vecumā sāka aktīvi piedalīties dažādos muzikālos konkursos.

2009. gadā Madara nodibina savu grupu Mad dry, ar kuru aktīvi koncertēja pa Latviju un izveidoja savu pirmo videoklipu dziesmai Diena kā šī.

2011. gadā Madara izmēģināja savus spēkus, piesakoties televīzijas šovā Okartes skatuve, un, izturot visas kārtas, Madara veiksmīgi sevi pierādīja gan ar grupu 4 vēji, gan kā solisti.

Pēc dalības šovā Madara aktīvi sāka darboties individuāli, jo saprata, ka pats galvenais ir sava orģinālmūzika.

2012. gada martā Madara izdeva dziesmu Miljons domu nakts un augustā prezentēja dziesmai videoklipu.

Madara ir beigusi Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolu – džeza un estrādes nodaļu. Absolvējot skolu, Madara ieguva vidējās profesionālās izglītības diplomu kā džeza dziedātāja un ansambļa vadītāja.

Tagad Madara mācas Latvijas Kultūras koledžā par mūzikas menedžeri un gatavojas 2016. gadā izdot savu debijas albumu.

Madara Grēgere ar dziesmu You and I

$sound_file = "http://www.delfi.lv/temp/audio/Madara_Gregere_-_You_and_I_MASTER.mp3"; include "$includes_dir/articleincludes/audioplayer.inc"; ?>

'Crow Mother'

Foto: Publicitātes foto

Crow Mother ir rokgrupa no Rīgas, kuras radītā mūzika, kā skaidro paši grupas pārstāvji, ataino spilgtus ikdienas piedzīvojumus un emocijas. Izpildījuma stils variē no liriskām balādēm līdz piesātināti enerģiskām kompozīcijām, kas elpo un sitas vienā sirds ritmā ar tās izpildītāju pārliecību par īstas rokmūzikas vērtībām.

Grupa izveidota 2012. gada martā, apvienojoties iepriekš dažādos citos mūzikas projektos plašu pieredzi guvušiem dalībniekiem – Edijs Jurēvics (vokāls), Jānis Andžāns (ģitāra), Edgars Briedis (bass) un Mārtiņš Vilšķērsts (bungas).

Jau 2012. gadā Crow Mother veiksmīgi pieteica sevi uz Latvijas un Baltijas skatuvēm. Savukārt 2014. gada sākumā līdz ar izdoto debijas albumu Changes grupas skanējums ieguva izteiktāku raksturu. Albums veiksmīgi prezentēts Baltijā un arī Lielbritānijā, kur Crow Mother sniedza vairākus koncertus uz Londonas skatuvēm.

Pašlaik grupa strādā pie otrā albuma ieraksta, kurš nāks klajā 2016. gada pavasarī. Dziesma Demons stāsta par ikviena iekšējo cīņu ar bailēm no pārmaiņām dzīvē, un tā tapusi jaunā albuma ierakstu laikā kā savdabīgs eksperiments dalībai Supernova konkursā.

Crow Mother ar dziesmu Demons

$sound_file = "http://www.delfi.lv/temp/audio/Crow_Mother_-_Deamons_MASTER.mp3"; include "$includes_dir/articleincludes/audioplayer.inc"; ?>

Samanta Tīna

Foto: Publicitātes foto

Samantas Tīnas vārds arī nekādus komentārus neprasa – viņa vairākkārt piedalījusies Eirovīzijas nacionālajās atlasēs, kā arī spilgti startējusi pašmāju un ārvalstu šovos un muzikālajos konkursos.

Tāpat Samanta gadiem ilgi baudījusi mediju labvēlību un interesi – aprakstīti gan viņas mīlas piedzīvojumi, gan citas privātās dzīves nianses, bet gana liela uzmanība pievērsta arī viņas radošajai darbībai.

Atgādinām, ka Samantas Tīnas ceļš uz slavu un panākumiem sākās talantu šovā O!Kartes akadēmija, kur viņa plūca uzvaras laurus un ieguva tiesības skoloties Londonā.

Viņa ir vienīgā, kura konkursā Supernova startēs ar divām dziesmām, un otrajā tiešraidē 14. februārī dzirdēsim viņas kompozīciju The Love Is Forever.

$sound_file = "http://www.delfi.lv/temp/audio/Samanta_Tina_-_The_Love_Is_Forever_MASTER.mp3"; include "$includes_dir/articleincludes/audioplayer.inc"; ?>

Markus Riva

Foto: Publicitātes foto

Markus Riva (Miķelis Ļaksa) ir latviešu mūziķis, producents.

Pabeidzis mācības Rīgas Doma kora skolā. Izdevis vairākus albumus, strādājis radiostacijā Capital FM par dīdžeju. Nodarbojas arī ar pasākumu vadīšanu un TV raidījumu vadīšanu.

Sacerējis mūziku dažādiem televīzijas raidījumiem. Viņa sacerētās dziesmas tikušas vairākkārt izpildītas Eirovīzijas Latvijas nacionālajā atlasē. 2014. gada atlasē Eirovīzijai piedalījies ar dziesmu Lights On un finālā ieņēmis desmito vietu.

2015. gada atlasē Eirovīzijai piedalījās ar dziesmu Take Me Down un iekļuva finālā.

2014. gadā piedalījies TV šovā Gribu pie Meladzes, kur sasniedzis superfinālu un ieņēma otro vietu.

Markus Riva ar dziesmu I Can

$sound_file = "http://www.delfi.lv/temp/audio/MarkusRiva_-_I_can_MASTER.mp3"; include "$includes_dir/articleincludes/audioplayer.inc"; ?>

'MyRadiantU'

Foto: Publicitātes foto

Mārtiņš Ruskis

Foto: Publicitātes foto

Mārtiņš Ruskis piedalījies televīzijas šova OKartes skatuve abās sezonās gan grupas 4 vēji sastāvā, gan kā solists. Šova otrajā sezonā viņš uzvarēja, iegūstot galveno balvu – lomu mūziklā Dzimuši mūzikai.

Tāpat puisis ir daudzu Latvijas vokālistu konkursu laureāts.

2013. gada augustā Mārtiņš piedalījies starptautiskā vokālistu konkursā Krievijā Pirogovsky Rassvet un iekļuva labāko dziedātāju pieciniekā. Gadu vēlāk atgriezās šajā konkursā duetā ar Sabīni Berezinu un iekļuva labāko trijniekā.

2010. gadā tika izdots albums Rasas lāsē mīlestību lieku ar komponista Māra Lasmaņa dziesmām, bet 2015. gadā izdots pirmais solo albums Pieskāriens.

Mārtiņš Ruskis ar dziesmu Still Holding Stars

$sound_file = "http://www.delfi.lv/temp/audio/Martins_Ruskis_-_Still_Holding_Stars.mp3"; include "$includes_dir/articleincludes/audioplayer.inc"; ?>

DVINES

Foto: Publicitātes foto

Marta Ritova

Foto: Publicitātes foto

Miks Dukurs

Foto: Publicitātes foto

Iluta Alsberga

Foto: Publicitātes foto
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!