Foto: ITAR TASS/Scanpix/LETA

Aizvadītās nedēļas izskaņā Lisabonā tika aizvadīts 63. starptautiskā dziesmu konkursa "Eirovīzija" lielais fināls, kurā uzvaras laurus plūca Izraēlas pārstāve Netta ar dziesmu "Toy". Pēc konkursa publiskotie balsošanas dati liecina – Igaunija bijusi vienīgā dalībvalsts, kas uzvarētājai nav piešķīrusi pilnīgi nevienu punktu.

Lielajā finālā sacentās 26 valstu pārstāvji. Savukārt balsot varēja visas 43 konkursa dalībvalstis, arī tās, kuru izpildītāji izkrita kādā no diviem pusfināliem. Rezultātu veidoja žūrijas un skatītāju balsojums.

Jau vēstīts, ka Netta kopumā saņēma 529 punktus. Balsošanas dati liecina, ka Igaunija bijusi vienīgā valsts, kas Izraēlas pārstāvei nav piešķīrusi nevienu punktu.

Punktus Izraēlai nav piešķīrusi nedz igauņu žūrija, nedz skatītāji. Savukārt no visām pārējām dalībvalstīm Netta saņēmusi pa kādam punktam – vai nu žūrijas vērtējumā vai arī skatītāju balsojumā.

Jāatzīmē, ka katras valsts nacionālo žūriju veidoja pieci mūzikas industrijas profesionāļi. Tā, piemēram, Latvijas žūrijā bija komponists Valts Pūce, producents un mūziķis Mārtiņš Makreckis, dziedātāja Aminata, dziedātāja Annija Putniņa un Latvijas Mūzikas attīstības biedrības/Latvijas Mūzikas eksporta izpilddirektore Agnese Cimuška.

Kas interesanti, arī Latvijas žūrija Izraēlai nebija piešķīrusi punktus. Savukārt Latvijas skatītāju balsojumā Netta tika pie astoņiem punktiem.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!