Foto: Publicitātes foto

No piektdienas, 17. februāra, Latvijas kinoteātros sāk demonstrēt četras jaunas mākslas filmas - Mēs. Ticam mīlestībai, Tātad… karš!, Sniegāju gūstekņi un arī režisores Filidas Loidas Anglijas un Francijas kopražojuma filmu Dzelzs lēdija (The Iron Lady).

Šī biogrāfiskā drāma ir intīms kinostāsts par Mārgaretu Tečeri, pirmo un līdz šim vienīgo Lielbritānijas sievieti-premjerministri. Neskatoties uz šķiru un dzimumu diskrimināciju, vienai no vispazīstamākajām un visietekmīgākajām XX gadsimta sievietēm izdevās sasniegt politikas virsotnes, kurās līdz šim dominējuši vīrieši.

Filmas Dzelzs lēdija reklāmas treileris

Filmā piedalās vairāki pazīstami britu aktieri - Džims Broudbents, Entonijs Heds, Ričards E. Grants, bet galvenā filmas rota ir leģendārā aktrise Merila Strīpa (attēlā), kura spēlē Tečeres lomu.

Filmas Dzelzs lēdija nominēta divām "Oskara" balvām (Merilai Strīpai šī ir jau septiņpadsmitā "Oskara" nominācija), un balvas par šo lomu Strīpa saņēmusi jau arī citos kino forumos - BAFTA, "Zelta globuss" un vairākos citos.

Filma uz lielajiem ekrāniem nonāca gadu mijā, un ar 13 miljonu ASV lielu budžetu jau nopelnījusi vairāk nekā 59 miljonus.

Redakcijas piezīme. Šodien un turpmāk portāla lasītājiem būs iespēja uzzināt par absolūti visām filmām, kas nonāk uz Latvijas kinoekrāniem. Tā kā tradicionāli kino pirmizrāžu diena ir piektdiena un nereti tiek demonstrētas trīs četras jaunas filmas nedēļā, tad par jaunākajām filmām portālā DELFI Izklaide varat lasīt gandrīz katru dienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!