Foto: Ekrānšāviņš no video

TV3 šova "Tēta nedienas Latvijā" otrās sezonas 4. raidījumā piedalījās Zīvertu ģimene, kura dzīvo vienā no Juglas namiem Rīgā. Kā paredz šova noteikumi, sievai Svetlanai tika dota iespēja uz piecām dienām pamest ģimenes ligzdiņu un ikdienas pienākumus. Tikmēr viņas vīram Jānim nācās uzņemties rūpes gan par 6 un 8 gadus vecajām meitām, gan saimniecību.

Jānis strādā celtniecībā, bet sieva Svetlana rūpējas par mājas pienākumiem. Šovam laulātais pāris bija pieteicies, lai atjaunotu attiecībās aprimušo dzirksti un viens otru vairāk novērtētu.

"Vairs nav tas, kas sākumā, kad puķes bieži tiek dāvinātas un tā tālāk. Ir jau ikdienas dzīve, kas visiem pamazām sākas," romantikas trūkumu abu kopdzīvē raksturoja Jānis, un arī sieva atzina, ka vīrs neuzskata, ka dāvināt ziedus ir lietderīgi.

Svetlanas prombūtnes laikā Jānis sastapās ar vairākām grūtībām, jo viņam vajadzēja izpildīt sievas sagatavoto darāmo sarakstu, kā arī veikt citus ikdienišķus pienākumus. Visgrūtāk ģimenes galvai vedās ar matu sapīšanu meitām, taču ar uzdevumu – noorganizēt meitām ballīti – tētis tika galā teicami. Par katru paveiktu darbu raidījuma veidotāji dalībniekam bija apsolījuši 100 eiro.

"Tad, kad būs tāds šovs "Mātes nedienas", es viņai uzrakstīšu vēl grūtākus uzdevumus," aptvēris darāmā apjomu, ironizēja Jānis.

Iespējams, amizantāko brīdi šovā skatītāji varēja vērot raidījuma daļā, kad Jāni negaidīti apciemoja draugs. Atnācējs bija ieradies, lai palīdzētu Jānim iemācīties "Prāta vētras" dziesmu "Spogulīt, spogulīt", ar ko atkal tikšanās brīdī pārsteigt sievu. Jānis pauda, ka šī dziesma ļoti patīkot gan viņa sievai, gan meitām.

Tomēr raidījuma noslēgumā Jānis pārdomāja un to, ko iemācījās sava drauga pasniegtajā vokālajā nodarbībā, sievai kameru priekšā neatrādīja.

Šova noslēgumā Svetlana izplūda asarās un cerēja, ka vīrs būs sapratis, ka mājas darbi – tas ir pamatīgs darbs.

"Es arī domāju, ka meitenes sapratīs, ka tētis un mamma ir vissvarīgākie dzīvē, " domājot par abām meitām, izteicās Svetlana.

"Īstenībā ir tā, ka mājas darbi ir nogurdinoši un neinteresanti. Staigāt kādam pakaļ un vākt – tas nav tas patīkamākais. Iejusties arī cita ādā – tas ir labi, lai dzīvotu tālāk un saprastu, ko tas citam nozīmē," šova noslēgumā pēdējo dienu notikumu lietderību novērtēja ģimenes galva. Laulātais pāris arī viens otram atzina, ka nepilnā nedēļa, kura pavadīta šķirti, likusi viņiem daudz ko pārdomāt un vienam otru novērtēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!