Foto: Publicitātes foto

Ceturtdienas, 3. novembra, vakarā LNT skatītājiem bija iespēja sekot līdzi spraigajiem notikumiem šovā "Lauku sēta", kur viss liecina – intrigu, pārpratumu un skandālu netrūks arī šajā sezonā.

Skaļais Jānis un Rudīte atvadās

Foto: DELFI

Atgādinām, ka sezona sākās ar pamatīgu jezgu – pēc dalībnieku ierašanās, iekārtošanās un gana mierīgi aizvadītās pirmās nakts Jānis no Limbažu puses sarīkoja skandālu, pārmetot citiem mēģinājumu noindēt viņa dzīvesbiedri Rudīti (abi attēlā).

Kad ieradās ātrā palīdzība, viņš apgalvoja, ka mediķi ir uzpirkti, lai dabūtu pāri prom no šova, un aizkadros ne viens vien "Lauku sētas" dalībnieks atzina – viņiem no Jāņa bail.

Dažiem bija arī radušās aizdomas, ka Rudīte simulē, jo abi gluži vienkārši vēlas tikt prom no šova.

Drīz vien strādnieciņi varēja atviegloti uzelpot, jo Jānis un Rudīte pēc īsās, bet spilgtās dalības no šova atvadījās. Vai pie vainas patiešām bijušas veselības problēmas, skatītājiem atklāts netika, bet abus "Lauku sētā" vairs neredzēsim.

Viņu aiziešanu dalībnieki vērtēja pretrunīgi – vieni priecājās, ka divi konkurenti ir prom, bet citi sprieda, ka nu pārējiem būs vairāk jāstrādā.

Sanda ķibeles un taupības režīms

Foto: Publicitātes foto

Beidzot arī bija laiks ķerties pie darbiem, un darāmā bija daudz – zirgu apkopšana, malkas skaldīšana un kraušana, šķūnīšu jaukšana, pagalma kopšana, sūdu vešana un citas lietas.

Pati saimniece Ieva kādā brīdī devās savās gaitās, bet pirms aizbraukšanas uzticēja kādam uzmanīt pārējos un pēc tam ziņot viņai par visu redzēto. Pārējie dalībnieki pat nenojauta, ka viņiem atstāti uzraugi, un viņi neiedomājās, kāds vēl pārsteigums viņus sagaida.

Darbi ritēja raiti, bet negribot nepatikšanās iekūlās Sandis – te viņu vainoja staļļa appludināšanā, te par melniem dūmiem, kas pacēlās no ugunskura, kurā viņš bija iemetis ruberoīdu no nojauktā šķūnīša. Tāpat citi bija pamanījuši, ka viņš vairāk "strādā ar muti".

Kamēr visi čakli rosījās, arī abām pavārēm – skaļajai Violetai un Sanitai – radās problēma, jo viņas saprata, ka, lai iedalītā pārtika pietiktu visai nedēļai, ir jāsāk taupīt, un daži dalībnieki pēc tam sūkstījās, ka vēderi nav pilni.

Dalībnieki arī parūpējās par to, lai pēc darbiem būtu kur noskaloties – kopīgiem spēkiem tika uzcelta duša, kas tika arī iemēģināta.

Vai šovā veidojas mīlas trīsstūris?

Foto: Publicitātes foto
"Lauku sēta" pieviltu skatītāju cerības, ja tajā nebūtu mīlas intrigu, un šoreiz ilgi jāgaida nebija – pirmie signāli par iespējamiem privātās dzīves pavērsieniem bija sarūpēti jau otrajā raidījumā.

Dalībnieki paši uzjautrinājās, ka Sanita dušas celšanas laikā bija pieķērusies Mārim pie dupša, bet viņa sieviņa notikušo uztvēra ar humoru.

Lai novērstu uzmanību, Māris paziņoja, ka patiesi šovā sākusies attiecību veidošanās – kaut kas virmojot starp Sandi un Sanitu. Violeta zināja teikt, ka, lai gan Sandis un Ieva (abi attēlā) savas attiecības dēvē par brīvām, meitene tomēr esot greizsirdīga, ja Sandim uzmanību pievērš cita.

Pati Ieva garos spriedelējumos neieslīga – ja grib, lai ņem, viņai žēl neesot. "Pie ķēdes jau neķēdēs," sprieda Sanda mīļotā "uz pusslodzi".

Negaidīts pavērsiens izbalsošanā un spiegu atmaskošana

Foto: Publicitātes foto

Pēc saimnieces atgriešanās tapa zināms – sūdzmaņi bija Māris un Ausma (abi attēlā), un nu jau arī bija laiks pirmajai izbalsošanai šovā.

Pēc tam, kad saimniece bija uzklausījusi sūkstīšanos par Sanda neveiksmēm, viņa lēma – pāris "uz pusslodzi" pelnījis nedēļas sliņķu titulu, bet čaklākā pāra godu bija izpelnījušās māsas Jolanta un Jogita.

Iekšējā balsojumā visvairāk balsu savāca Ilzīte ar meitu Unu, jo daudzi atzina – mazajai meitenei nav vietas grūtajā cīņā. Kā jau ierasts, to, kuram šovs jāpamet, izšķīra pašu izvēlēts pārbaudījums. Šoreiz – pupiņu lasīšana.

Ilzīte uzveica Ievu, un kad jau šķita, ka pāris šovu pametīs, visus gaidīja pārsteigums – saimniece asarām acīs atklāja, ka Ausma un Māris nav vis nejauši izvēlēti dalībnieki, bet gan viņas mamma un tētis, kuri iesūtīti starp pārējiem, lai ļautu saimniecei uzzināt, kas īsti pie viņas atbraukuši.

Pārējos šis pavērsiens ļoti izbrīnīja, jo saimnieces vecāku uzvedībā nekas nav liecinājis, ka viņi saimniecību pārzina kā savu kabatu. Ausma un Māris nu varēja atgriezties pie savas ikdienas dzīves, bet viņu vietā "Ūsiņos" ieradās Ilgvars un Vija, kas jau atkal šokēja pārējos.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!