Foto: Publicitātes foto
Kamēr daļa skatītāju spītīgi turas pie viedokļa, ka šovs "Precētie pret brīvajiem" ir amorāls ģimeņu jaucējs, šova veidotāji iezīmē pavisam pretēju ainu. Drosmīgā attiecību spēle stiprinājusi latviešu ģimenes, un mūsu piemēram jau steidz sekot arī citas valstis.

Kā "Delfi Izklaidei" atklāj TV3 pārstāve Ginta Bormane, "Precētie pret brīvajiem" formāts izstrādāts Turcijā un latvieši ir pirmie, kas to izmēģinājuši ēterā kā iknedēļas spēli. Rezultāts ir tik izcils, ka Latvijas pozitīvajam piemēram gatavojas sekot arī citi – šāds projekts jau top Lielbritānijā.

Nācijas sašutums par to, ka "Precētie pret brīvajiem" jaucot attiecības un degradējot sabiedrību, šova producentam Andim Mizišam šķiet mazliet smieklīgs.

"Neviens šovs nevar izjaukt attiecības, ja tās ir stipras. Gluži pretēji – pēc filmēšanas daudzi pāri atzinuši, ka spēle viņiem iedeva papildu adrenalīnu un nostiprināja attiecības. Tā viņiem bija iespēja paskatīties vienam uz otru no malas, redzēt, kā otrs rīkojas kādā situācijā.

Vēl vairāk – tieši pēc dalības "Precētie pret brīvajiem" viens no pāriem nonāca pie atziņas, ka laiks apprecēties," sarunā ar "Delfi Izklaide" mīlas spēles pozitīvo efektu uzsver producents.

Viņš spriež, ka sabiedrībā valda dikosība. Tie, kuri visskaļāk kliedz par šova degradējošo ietekmi, iespējams, paši nav tas labākais piemērs citiem attiecību ziņā.

"Spēles mērķis ir raisīt sabiedrībā diskusiju par šo tēmu. Par tādām lietām kā krāpšana publiski runāt nav pierasts, cilvēki vienkārši piever acis uz šādām situācijām savā ģimenē.

Šovs ir iespēja no malas paskatīties uz šīm lietām, likt par to runāt un domāt. Jā, tajā ir lijušas arī asaras, taču visām šīm asarām ir bijusi "prieka maliņa", redzot, ka par spīti visam vīrs paliek uzticīgs. Viss vienmēr beidzas laimīgi," skaidro šova veidotājs.

Lai arī "Precētie pret brīvajiem" sezona tuvojas izskaņai un pieteikšanās dalībai spēlē jau sen noslēgusies, veidotāju komanda joprojām saņem pieteikumus no pāriem, kuri vēlas piedalīties piedzīvojumā.

"Ne no viena dalībnieka neesam saņēmuši pārmetumus, neviens nav nožēlojis piedalīšanos. Tas viss apliecina to, ka šova pozitīvā ietekme ir daudz lielāka, nekā negatīvā reakcija uz to," priecīgs Mizišs.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!