Foto: Publicitātes foto

Pirmdienas, 29. janvāra, vakarā bija īsti svētki pašmāju ziepju operu mīļotajiem – pie TV3 skatītājiem atgriezās seriāls "Svešā seja". Kaislību un kriminālu noziegumu apvītā stāsta otrā sezona ieradās ar blīkšķi, sagādājot vairākus negaidītus pārsteigumus.

Jau pirmajās seriāla minūtēs tapa skaidrs, ka stāstā notikuši skatītājiem pagaidām nezināmi pavērsieni, kas turpmāk tiks šķetināti un risināti. Arī daudzo jauno tēlu pieplūdums vedināja domāt, ka scenārija autori jaunajai sezonai sarūpējuši kaut ko brangu un iespaidīgu, un drīz vien tapa zināms – sižetiskā līnija pārcēlusies gadu uz priekšu.

Pa šo laiku gaismā ir nākusi patiesība par to, ka Artis (Kaspars Dumburs) ir plastikas ķirurga Riharda Muižnieka (Ģirts Ķesteris) dēls, un viņš oficiāli kļuvis par Muižnieku.

Pirms kāda laika faniem tapa zināms, ka Ķesteris pametis seriālu, un beidzot arī atklājās, kāds liktenis piemeklējis viņa tēlu. Saruna starp Riharda atvasi Bruno (Niklāvs Kurpnieks) un viņa tēvu Henriju (Zigurds Neimanis) liecināja, ka pirms aptuveni pusgada noticis nelaimes gadījums, kurā izdzisusi Ķestera atveidotā tēla dzīvība.

Pēc vīrieša nāves viņa lepno māju mantojis un plastiskās ķirurģijas klīniku vada jauniegūtais dēls Artis, un Bruno nebija pārāk apmierināts ar to, ka pusbrālis ticis pie mantas, kamēr viņš ar māsu Džeinu (Elīna Avotiņa), kura, starp citu, šobrīd ir gaidībās, esot atstāti gandrīz bešā. Attiecības starp abiem pusbrāļiem rādījās ļoti saspīlētas, lai neteiktu vairāk.

Ja iepriekšējā epizode noslēdzās ar satraucošu ainu, kurā galvenais varonis Artis tiek sasiets un viņam piedraud ar ieroci, tad tagad viņa dzīve rādījās daudz cerīgākās krāsās – seriāls sākās ar visai draiskām ainām, kurās puisis meņģējas ar Lauru (Iveta Pole), kura ir šīs sezonas jaunpienācēja.

Abu attiecības izskatījās gana kaislīgas līdz brīdim, kad Laura TV ziņās izdzirdēja, ka no cietuma izbēdzis bruņots ieslodzītais. Viss tālākais jau noritēja meksikāņu seriālu labākajās tradīcijās – noziedznieks, protams, izrādījās Lauras bijušais mīļotais Kristaps (Egils Melbārdis).
Foto: Publicitātes foto

Kristaps sazinājās ar Lauru, kura, kā izrādās, ir plastikas ķirurģe un strādā Arta klīnikā, un tika pieņemts lēmums, ka viņam tiks veikta operācija, lai pilnībā pārveidotu viņa seju un nodrošinātos, ka policisti viņu nekad neatrod. Laura Artim sameloja, ka vīrietis, kuram tiek veikta operācija, ir viņas brālēns, kurš cietis avārijā.

Arī Muižnieku ģimenes restorānā bija manāma jaunas sejas – tur virtuvē rosījās Alberts (Mārtiņš Egliens) un Verners (Andris Bērziņš). Uzreiz bija skaidrs, ka ne viens, ne otrs nav tie cītīgākie strādnieciņi un visādi mēģinās izlocīties, lai nebūtu lieki jāiesvīst.

Seriāls izskanēja uz ieintriģējošas nots. Muižnieku restorānā notika vakariņas, kurās pēkšņi ieradās Riharda bijusī draudzene Madara (Dārta Daneviča), kura labu laiku dzīvojusi ārzemēs un tikai nesen uzzinājusi, ka Rihards ir miris.

Riharda radi viņu uzņēma atturīgi, bet jaunā sieviete steidza atgādināt – Rihards savā pēdējā gribā daļu klīnikas esot atstājis arī viņai. Savukārt beigu kadri, kas sniedz ieskatu nākamajā sērijā, ieskicēja vēl pārsteidzošāku ainu – Rihards klīniku novēlējis visiem trim saviem bērniem un Madarai, kas nozīmē, ka šajā sezonā notiks sīva cīņa par mantu un Muižnieka bagātības dalīšanu.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!