Foto: DELFI

Notikumi Lauku sētā tuvojas savai kulminācijai – 10. decembrī gaidāms pusfināls, un atlikuši vien četri dalībnieki. Viņu vidū jaunākā ir Evija Smane (attēlā) no Valkas, kuras ikdiena paiet, audzinot divus mazus bērnus, studējot un darbojoties amatierteātrī.

Evijas ikdiena paiet Valkā, taču tā esot vairāk pilsētas dzīve. Ar laukiem viņu saista vien gadus 15 senas atmiņas par ciemošanos pie omes, kurai bijušas gotiņas. "Es sevi uztveru kā pilsētnieci," sarunā ar DELFI Izklaidi teic Evija.

Viņa gan uzreiz piebilst, ka, pošoties uz šovu, par smago lauku darbu nav bijis nekāda satraukuma - drīzāk Eviju biedējušas iespējamās iekšējās intrigas. "Visiem jau sanāk sastrīdēties, protams. Un tad ir tas, ka tu jau nevari nekur aiziet, jo esi ierobežotā teritorijā.

Un rītdien tev tāpat ar viņu būs jāsēžas pie viena galda un jādzīvo tālāk," sadzīve ar sev iepriekš nezināmiem cilvēkiem mazliet biedējusi Eviju.

Dalība kādā šovā jau sen bijusi Evijas sapnis. Ikdienā Evija ir mamma diviem maziem bērniem - vecākajam ir pieci, jaunākajam trīs gadiņi. Kā jau ikviena mamma, Evija vēlējusies uz brīdi izrauties no ikdienas rutīnas. Viņa izlēmusi, ka tieši dalība kādā TV šovā būs lieliskākais veids, kā gūt jaunas emocijas.

"Apsvēru dažādus variantus, un Lauku sēta palika kā labākais. Nekāds baigais pavārs neesmu, tāpēc Gandrīz ideālas vakariņas atkrita, arī citos šovos sevi nesaredzēju," stāsta Evija, kura Lauku sētā iekļuvusi, pateicoties skatītāju balsojumam.

Dalība šovā viņai ir reizē izraušanās no jaunās māmiņas ikdienas un iespēja pārbaudīt to, kā ar viņas prombūtni galā tiek vīrs un bērni.

"Šovā gribu pati sevi pārbaudīt, ka varu būt projām no ģimenes, kā arī noskaidrot, kā ģimene - vīrs un bērni - iztiek bez manis. Kā viņi izdzīvos, un kā es izdzīvošu.

Īstenībā, man ir ļoti labs vīrs. Es domāju, ka bērni nemaz tādas baigās pārmaiņas šajā laikā neizjūt. Jā, protams, kaut kas jau ir citādāk, jo mamma ir mamma, bet ar tēti arī viss ir kārtībā. Mana dalība šovā būs tāds kā pārbaudījums arī viņam un visiem radiniekiem, kas piepalīdz," smejas Evija.

Šad tad esot ļauts piezvanīt uz mājām, tāpēc Evija ir mierīga, jo zina, ka arī bez viņas ģimenē visi iztiek bez problēmām. Viņa spriež, ka par grūtāko šova pārbaudījumu varētu kļūt tas, ka informāciju par to, kas noticis spēles laukumā, nedrīkstēs atklāt pat ģimenei, līdz tas viss tiks parādīts ekrānā.

"Tas arī ir visgrūtākais, jo ar vīru jau ierasts pārrunāt visu. Ir tik daudz emociju, gribas padalīties, bet neko nedrīkst," par grūtāko pārbaudījumu spriež Evija.

Starp citu, vismaz vienu no saviem mērķiem - izrauties no ikdienas un no jauna atrast sevī sievišķību - Evijai Lauku sētā izdevies piepildīt. Darot smagos darbus saimniecībā, Evija pamatīgi notievējusi un pēc šova turpina uzlabot savu izskatu, plaukstot un zeļot kā īsta dāma.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!