Foto: Reuters/Scanpix

Eirovīzijas dziesmu konkursā šogad triumfēja pretrunīgi vērtētā Austrijas pārstāve Končita Vursta (attēlā). Konkursa rezultāti izpelnījušies neviennozīmīgu sabiedrības novērtējumu, un nevar noliegt, ka bārdainā transvestīta triumfs satraucis arī daudzu pašmāju ļaužu prātus.

Jau vēstīts, ka Končita patiesībā ir 25 gadus vecs puisis vārdā Toms Noirvits, kurš pirms aptuveni trīs gadiem pieņēma pseidonīmu "Wurst", kas tulkojumā nozīmē "desa", un uzsāka savas skatuves gaitas kā transvestīts.

Uzvara Eirovīzijā, neapšaubāmi, ir Končitas augstākais karjeras sasniegums, taču šī gada konkursa rezultāti publiskajā telpā raisījušas diskusiju vētru, un bārdainais transvestīts pēdējās dienā kļuvis par vienu no apspriestākajiem cilvēkiem visā Eiropā.

Končitas uzvara satraukusi arī daudzu latviešu prātus, un, kamēr vieni priecājas par bārdainā transvestīta uzvaru un uzskata, ka Vurstas triumfs Eirovīzijā ir solis pretī iecietīgākai attieksmei pret seksuālajām minoritātēm, daudzi pauduši šoku un sašutumu par konkursa rezultātiem.

Kā liecina sociālajos tīklos un dažādās interneta vietnēs izlasāmie komentāri, bārdainā transvestīta uzvara īpaši satraukusi mazu bērnu vecākus - ne viena vien māmiņa un tēvs virtuālajā vidē šausminājušies, ka nespējot saviem mazuļiem paskaidrot, kas ir Končita.







Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!